Min lokala hjälte

Helgtips: En svettig comeback

Svettig gruppdans som kallas Danceoke. Följ rörelserna så blir allt bra.
Svettig gruppdans som kallas Danceoke. Följ rörelserna så blir allt bra.
Februaris första helg bjuder på en svettig comeback, en svettig dans-aw och en lagom dos med Hollywood.

Dansa till musiken

Danceoke. Följ rörelserna så blir allt bra.

Danceoke är fredagsunderhållningen där du dansar efter koreografin i en musikvideo. Perfekt sätt att skaka igång helgen på  – i ett kollektivt performace.

Sähär sa arrangören Anna Wallgren till Mitt i Stockholm sist det begav sig:

– När du dansar vanligtvis kör du ofta din stil, och är kanske låst i den stämningen. När du härmar annan dans rör du dig på ett sätt som du kanske inte är lika bekväm med. Då öppnas nya vägar – och det har vi märkt att publiken tycker om.

Dansmuseet, Drottninggatan 17. Klockan 18. (fredag)


 Comeback för Moneybrother

Anders Wendin spelar som Moneybrother för första gången på fyra år. Minst. Konserterna på Vasateatern handlar enbart om att få ihop pengar till ett skolprojekt i Kenya. Läs vår intervju med honom här. 

Vasateatern, Vasagatan 19-21. Klockan. 20.30 (fredag & lördag)


Raw comedy

Stand-up klubben Raw comedy är tillbaka på Hilton. Extra roligt är det att Elina Du Riez från showen Osvajpade diamater står på scen.

Raw. Hotel Hilton, Guldgränd 8. Klockan 21.00 (fredag)


Filmmusik och stråkar

Hollywood Rhapsody heter föreställningen på Berwaldhallen som plockar upp stycken från Hollywoods guldålder. Från  Från Psychos skräckinjagande stråkar till de hjältemodiga tonerna i Ben Hur eller Robin Hood, så att säga. 

Berwaldhallen, Dag Hammarskjölds väg 3. Klockan 19.00 (fredag)


The danish girl på Millesgården

Den danska konstnären Gerda Wegener, som fick nytt ljus på sig tack vare filmen ”The Danish girl” med Alicia Wikander, tavlor ställs ut på Millesgården. Enligt arrangören rör det sig om målningarna med eleganta och sensuella kvinnor. 

Millesgården Herserudsvägen 32 (lördag)


Kanadensiskt på Debaser

Körledaren och frontmannen Joel Gibb kommer till stan med sin poporkester Hidden Cameras. Indietrall och ljuva melodier.

Debaser strand. Horstull strand 9. Klockan 19.00 (lördag)


 Hylla Queen

Queen-tolkare Johan Boding ställer sig på scen med en 35-mannaorkester som kör ut maffiga arrangemang av Queens odödliga låtar som Bohemian Rhapsody, The show must go on, Love of my life och We are the champions.

Musikaliska. Nybrokajen 11. Klockan 16.00 (söndag)