ANNONS

Helgtipset från redaktionen: njut utan skam

kalle-josephson-spelar-njutbar-musik
Kalle josephson spelar njutbar musik
Sista helgen i november handlar om njutning. Vare sig det är på dansgolvet eller runt restaurangbordet. Här kommer redaktionens smakfulla helgtips.
ANNONS

Novembers sista helg står för dörren. Köphysteri på grund av Black friday och vår månatliga löneutbetalning är det alla pratar om. Men det finns så klart mer.  Vi ringde upp dj: Lång-Kalle Josephson och frågade: Vad ska du göra i helgen?

– Jag ska spela skivor på klubben Pop XL med Hot Chip, vilket ska bli sjukt spännande. Gillar deras musik jättemycket men jag har inte hört dem spela skivor tidigare. Min gissning är att de låter lite som när de gör re-mixer.

På lördag spelar du på en klubb till? 

– Yes, det är klubben Shameless, sudda bort guilt från pleasure så att säga och bara spela skamlösa hits. Det ser jag så sjukt mycket framemot.

Vad är en typisk hit som spelas utan skam? 

– Jag vill spela mycket Simply Red.

Vad ska du absolut inte göra i helgen? 

– Jag  ska absolut inte missa flyget till Teneriffa på söndag. Det är på eftermiddagen så jag har fram till 17 på mig att vakna till.

ANNONS
Fakta

Ett klubbtips till

Mats Wurnell är klubbexpert

Mats Wurnell är klubbexpert.

Allt om Stockholms klubbexpert Mats Wurnell väljer ut en klubb han brinner lite extra för den här helgen.

– Studio Barnhus är ett Stockholmsbaserat skivbolag och musikkollektiv som består av Axel Boman, Kornél Kovács och Petter Nordkvist. De har under många år gått från klarhet till klarhet och är idag stadigt etablerade på den internationella elektroniska musikscenen. På lördag tar de över hela Under Bron och förutom att spela själva så har de bjudit in mängder av vänner och dj-favoriter som bjuder på många timmar av dansant musik.

Passa också på att njut av alla julmarknader som tar över Stockholm. En tid för handarbete glögg och allt annat som hör julkommersen till. Här kan du läsa mer om Stockholms julmarknader. Från Utö i Haninge till Hornstull på Södermalm.

Vill du fokusera på mat kör Franzén ett julbordsgästspel inne på NK (Bobergs matsal på våning 4) just nu. Är du redan trött på julen, eller vill vänta lite på firandet av Jesu födelse rekommenderar vi en italiensk braklunch istället. Det är klassikern Döden i grytan som har premiär för lunchen de kallar Grisen i säcken på söndag. Det innebär kort och gott tio rätter som dukas upp under en sittning som varar mellan 12.30 och 16.00. Det enda du behöver göra är att dyka upp. Förslagsvis väldigt hungrig.

Till sist: Det är franska konstprojektet Safari Urbain tar över stan under fredagen och lördagen med start 16.30 på Kapellgrend. Det handlar om djur porträtterade som människor som projiceras på Stockholms gator och väggar i helgen.

Mannen bakom heter Julien Nonnon och till tidningen Dagens Nyheter säger han att mörkret i Stockholm såhär års är extra inspirerande för en ljuskonstnär.  Projektionerna visas på tio olika ställen runt om i stan. 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.