Grönans entréer nu stängda inför norska tvillingduons konsert

I kväll uppträder poptvillingarna Marcus & Martinus på Gröna Lund.
I kväll uppträder poptvillingarna Marcus & Martinus på Gröna Lund.
I kväll uppträder poptvillingarna Marcus & Martinus på Gröna Lunds stora scen. Enligt Annika Torselius, informationsansvarig på nöjesfältet, befinner sig 15 000 förväntansfulla konsertbesökare redan på plats strax före klockan 17. Insläppet är därmed stängt.

- Folk har köat sedan klockan 07 i morse, säger hon.

Marcus & Martinus hör till Norges hetaste poptvillingar just nu. Deras hitsingel ”Elektrisk” har sålt tre gånger platina och visats över 19 miljoner gånger på YouTube.

Och sedan de medverkade som gäster i Barnkanalens Fredagskväll har deras svenska fanbase exploderat. När de för en dryg vecka sedan uppträdde på Liseberg tvingades nöjesparken stänga entrén tio minuter innan konserten drog i gång och hundratals gäster blev kvar utanför.

I kväll klockan 20 är det Gröna Lunds tur att få besök av det norska popundret. Ansvariga har redan flyttat konserten från Lilla Scen till Stora Scen då de förväntar sig fler konsertgäster än de tidigare trott.

Och redan klockan 07 i morse köade folk utanför nöjesparken, uppger informationsansvariga Annika Torselius.

– Vi öppnar klockan 11 så sedan dess sitter de och väntar framför stora scenen.

Strax före klockan 16 uppskattar hon att cirka 14 000 besökare är på plats i nöjesparken.

Hur många gäster har ni plats för?

– Vi kommer att stänga våra entréer om det blir uppåt 15 000. Jag var precis vid där och det är fortfarande köer utanför. Men vi informerar så gott vi bara kan, vi kommer att gå ut med info via sociala medier och på webben om vi tvingas stänga entréerna, säger Annika Torselius.

När vi når henne igen strax före klockan 17 avråder hon folk från att komma dit.

– Vi har inte riktigt stängt än, men för dem som inte är på plats nu är det ingen idé.

Någon minut senare ringer hon upp och meddelar att entréerna har stängt.

De som inte får se tvillingbröderna i kväll kan i alla fall trösta sig med att de får en ny chans den 12 juli när Marcus & Martinus uppträder under Allsång på Skansen.

Fakta