ANNONS

Laddat för en queer helg i Hökarängen – späckad festival

tatuering, tatuerare
Tatuerare kommer till Konsthall C 11-12 maj.
Konst, levande musik, dj:s, samtal, poesi, öppen scen och chans att tatuera sig.
Den 11-12 maj bjuder Konsthall C i Hökarängen in till Queer Art Fest.
ANNONS

Det blir en helg med fullt fokus på queera uttryck – ”av queers för queers med vänner”. Starten går klockan 13, både på lördag och söndag. Sedan är det bara att frossa i konst, musik, poesi, performance och annat.

I konstutställningen medverkar bland andra Nino Ramsby, Del LaGrace Volcano, Sixten Sandra Österberg och Lo River Lööf.

Den som vill få ett alldeles eget, hudnära konstverk kan tatuera sig i tatueringsstudion (arrangören lockar med gratis festivalinträde till den som föranmäler sig).

Det blir också samtal av olika slag. På lördag klockan 15 är ämnet ”hbtq-personers legala och politiska situation i Sverige”. Deltar gör bland andra representanter för Folkets Juristbyrå och Ulrika Dahl, professor i genusvetenskap.

På söndag klockan 14 diskuteras ”Queer Tatuerings, normkritisk konst och säkra och lustfyllda ställen”, bland annat med tatuerarna Ciara Havishya, Touka Voodooo och Kai Knowfully.

På kvällarna blir det bland annat levande musik, dj:s och poesi. Info om hela programmet finns på  Facebooksidan Queer Art Fest Stockholm.

Värt att veta är att det finns skoj för barn under dagtid: ansiktsmålning, pyssel och fika.

Konsthall C genomför evenemanget i samarbete med tatueringsstudion StaDemonia Tattoo, som sedan 2017 verkat för queer konst i Stockholm.

ANNONS
ANNONS