ANNONS

Hon vill bli en toppmodell

Alexandra Furelid har en faster som arbetar som modell och nu hoppas även 18-åringen på att få en fot in i modellbranschen.
Alexandra Furelid har en faster som arbetar som modell och nu hoppas även 18-åringen på att få en fot in i modellbranschen.
Alexandra Furelid är en av deltagarna i den nya säsongen av Top Model Sverige – men hon gör inte vad som helst för en karriär.

– Jag skulle inte gå ner i vikt för ett modelljobb, säger hon.
ANNONS

Under måndagskvällen var det säsongspremiär för ”Top Model Sverige” i TV3. Av tusentals sökande har 24 tjejer tagits ut till årets program. Bland dessa finns den 18-åriga Järfällabon Alexandra Furelid.

– Jag var inne på deras hemsida och såg annonsen, sedan skickade jag in en ansökan mest på skoj. Jag trodde aldrig att jag skulle komma med. Jag blev jätteglad när de ringde, säger hon till Lokaltidningen Mitt i.

I programmet tävlar deltagarna om att bli Top Model Sverige 2014. Varje vecka får en av dem åka hem tills endast en står kvar som vinnare.

Sedan flera år tillbaka har Alexandra Furelid följt det amerikanska Top Model, men att se sig själv på tv har hon inte vant sig vid.

– Jag visste inte att det var så stort i Sverige förrän jag var på plats. Det var jättekul men sam­tidigt väldigt nervöst. Jag hade inte gjort något modelljobb sedan jag var baby och var modell för Polarn och pyret. Jag visste inte alls hur man gjorde.

I programmet åker det ofta fram skyhöga stilettklackar som modellerna ska gå i framför juryn. Detta var ett av de första momenten i årets tävling och något som Alexandra Furelid såg som en av de största utmaningarna.

– Jag brukar aldrig gå i klackar annars eftersom mina kompisar är ganska korta. Nu skulle vi gå i klackar hela tiden så det fick jag träna på.

Varje vecka ställer sig deltagarna framför juryn för att få ris och ros för sin insats i programmet. ­Ibland är det hårda ord, men Alexandra säger sig ofta kunna vända kritiken till någonting positivt.

– Eftersom jag inte har gjort det här förut är det bara att använda kritiken till att bli bättre, säger 18-åringen.

ANNONS

Lokaltidningen Mitt i träffar henne på hemmaplan i Jakobsberg. Förutom att vara med på tv läser hon ekonomi på gymnasiet och i juni tar hon studenten. Efter det funderar hon på en modellkarriär, men hon förklarar att det finns vissa saker hon inte skulle göra för att jobba i branschen.

– Jag skulle inte gå ner i vikt för ett modelljobb. Vissa modeller ser inte friska ut, de är för magra. Det är helt idiotiskt att idealet ser ut så i dag.

Efter det första programmet står det klart att Alexandra Furelid gått vidare till dag två. Men om hon är en av tjejerna som fått åka till Kapstaden i Sydafrika får hon inte berätta.

– Det får vara en hemlighet tills vidare.

Fakta

Tar studenten till sommaren

Namn: Alexandra Furelid.

Ålder: 18 år.

Bor: Jakobsberg.

Familj: Mamma, pappa, en ­syster, en bror och sex halvsyskon.

Gör: Läser ekonomi på Sparregymnasiet i Täby. Tar studenten till sommaren.

Aktuell: Är en av 24 deltagare som tävlar i Top Model Sverige 2014.

ANNONS