ANNONS

Hoppas på ett stort år

Molly Sandén
Snart står Molly på scen i Melodifestivalen igen, nu med en låt på engelska. ”Jag är väldigt stolt över att få tävla med min egen låt och placeringen känns mindre viktig.
Molly Sandén som 12-åring.
Molly Sandén som 12-åring.
2012 ska bli Molly Sandéns bästa år någonsin. Hon är på gång med nytt sound, ny platta och ses snart även i Melodifestivalen. Hon vill också bekämpa bilden av att tjejer måste vara pinnsmala för att lyckas.
ANNONS

Året kunde dock ha börjat bättre för Molly. På sin blogg bekräftade hon i förra veckan att förhållandet med artisten Eric Saade tagit slut efter tre år. ”Jag kommer inte kommentera det hela utan väljer att hålla det privat – för bådas skull”, hälsade hon vidare på bloggen. Och mer än så vill hon inte säga om uppbrottet.

Däremot berättar hon gärna om alla projekt hon har på gång. Året börjar med Melodifestival och en ny skiva, som tagit sin form i Los Angeles där Molly tillbringat mycket tid det senaste året för att hitta sitt sound.

– Jag har alltid vetat vad jag gillar men har ändå letat inspiration genom att lyssna på många olika artister, allt från country till klassisk rock till r’n’b, berättar hon och nämner artister som Leona Lewis, Natasha Bedingfield och Kelly Clarkson.

I slutändan blev det dock akustisk pop med mycket plats för sång som blev grejen. Nu på engelska.

– Att få uttrycka mig och förmedla en känsla genom sång – det är jag. Att dessutom börja sjunga på engelska kändes som en naturlig del i min utveckling.

Det är nu åtta år sedan Molly Sandén, då 12 år, gjorde sitt allra första mediala framträdande, just i Lokaltidningen Mitt i. Sedan dess har hon varit med om det mesta och även fått ta del av kändiskapets baksida.

– Jag har alltid haft komplex för min kropp och fick ta emot mycket stryk och påhopp under min tid i Let’s dance. Men efter en artikel i kvällstidningarna blev jag överöst av positiva kommentarer från unga tjejer som kände att de var i min situation. Det gjorde mig verkligen rörd och då bestämde jag mig för att komma över mina komplex, säger hon.

– I denna bransch finns tyvärr bilden av att tjejer måste vara pinnsmala för att lyckas. Eller unga tjejer tror det i alla fall. Och då är jag gärna ett levande bevis på motsatsen.

Sin styrka hämtar Molly hemma hos familjen i Huddinge, bland annat hos småsystrarna Frida och Mimmi som också tagit steget ut i Musiksverige.

ANNONS

– Jag saknar dem mycket och de är mina bästa rådgivare eftersom de alltid är 100 procent ärliga mot mig oavsett vad det gäller.

Har det aldrig funnits någon rivalitet mellan er?

– Många undrar nog det men så är det inte och har aldrig varit. Vi stöttar varandra och vi har också fått stort stöd från våra föräldrar som alltid har fått oss att tänka till en gång extra.

Hur kommer det sig att ni är en sådan musikalisk familj? Är era föräldrar musikaliska?

– Det känns hemskt att säga det här men nej, de är tondöva. Där-emot uppskattar de musik.

Molly Sandén tror i stället att hennes hemsnickrade musikaluppsättningar som barn kan ligga till grund för syskonens intresse.

– Jag tvingade dem alltid att vara med i dessa fejkmusikaler och var riktigt bossig, ha ha. Nej, men de tyckte det var roligt så det kan nog ha hjälpt till en del.

Fakta

Ny skiva på gång – turné till sommaren

Namn: Molly Sandén.

Ålder: 19 år.

Uppväxt: I Huddinge.

Bor: Lägenhet i Birkastan, köpt med ex-pojkvännen Eric Saade.

Familj: Föräldrarna Helena och Kenneth, systrarna Frida och Mimmi samt bonusföräldrarna Mats och Kicki.

Aktuell: Deltar i Melodifestivalen i Leksand den 18 februari. Släpper snart en ny skiva och till sommaren blir det turné.

Om bidraget Why Am I Crying: ”På 20 minuter hade vi låten klar. Texten bygger på egna erfarenheter. Det är en sorglig låt som handlar om saknad och tomhet.”