ANNONS

Rackartygarna till festivalen Vi är Botkyrka

Rackartygarna år 2011. Sedan dess har mycket hänt.
Rackartygarna år 2011. Sedan dess har mycket hänt.
Ison & Fille.
Ison & Fille.
Jan Johansen.
Jan Johansen.
Huddingeartisterna Jan Johansen och Rackartygarna finns, tillsammans med Ison & Fille och Adam Tensta, med bland namnen på gratisfestivalen Vi är Botkyrka i augusti.

Festivalen som är gratis har scener i både Alby, Tullinge och Hågelbyparken.

I Alby hyllas musikern Aiman från Vårby som mördades i julas.
ANNONS

Lördag den 27 augusti öppnar festivalen i både Alby och Tullinge. Scenen i Alby bjuder på väletablerade artister som Ison & Fille, Adam Tensta och grammisbelönade Botkyrkaartisten Aleks. I Alby hyllas artisten Aiman från Vårby som mördades på Alby torg i julas inte långt ifrån platsen för scenen.

I Tullinge uppträder Jan Johansen som vann melodifestivalen med låten ”Se på mig”, Maxida Märak och Rackartygarna, som gjort succé med sina våghalsiga trick på Youtube. Rackartygarna har länge haft sin bas i Tullinge och Huddinge.

Till Hågelby kan publiken åka på söndagen. Här uppträder Tensta Gospel Choir, Idolvinnaren Lisa Ajax, Framtidskören och Dolly Style som deltog i melodifestivalen så sent som i år. I Hågelbyparken kommer det även vara möjlighet att testa musik, film, dans, konst, cirkus, hennamålning, hantverk och olika sporter.

– Allt är gratis både uppträdanden och aktiviteter. Det här blir värsta festen för folk, säger Botkyrka kommuns projektledare Susanna Freund Widman.

Hon fortsätter:

– Du behöver heller inte boka någon plats innan. Det är bara att komma.

Scenerna blir på Alby torg, Tullinge torg och i Hågelbyparken. Budgeten för programmet över två dagar ligger på en miljon kronor.

I Alby kommer de unga artisterna att ta ställning mot våld och hylla mördade musikern Aiman. Vid sidan av antivåldstemat är kvällens budskap yttrandefrihet och mänskliga rättigheter. Medverkar gör Refugees of Rap som gör musik där de berättar om situationen i Syrien. Medlemmarna har själva flytt kriget.

En annan artist som för fram kvällens budskap är dokumentäraktuella Sister Fa som genom hiphopen arbetar för att stärka kvinnors rättigheter.

ANNONS

– Man får se grymma artister och får nya minnen från varje festival. Alby är en mångkulturell plats och vi tycker This is Alby lyfter fram dessa kulturer genom musik och dans, och visar att ingen ska dömas negativt på grund av nationalitet, etnicitet och religion, säger Betty och Faith från unga projektgruppen This is Alby i ett pressmeddelande från Botkyrka kommun.

Läs mer om festivalens program här.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.