Huddingedagar med familjevänlig rock och jazz

Bröderna Lindgren
Bröderna Lindgren bjuder på en rockkonsert för både stora och små.
Till helgen är det dags för Huddingedagarna. Sjödalsparken fylls då med gratis familjeunderhållning, jazz och motionslopp.

Bröderna Lindgren river igång årets upplaga av Huddingedagarna med Friheten – en rockkonsert för både barn och vuxna.

”Tänk er Beatles fast med texter från barns vardag. På svenska. Och att dom på scenen har snygga dräkter. Publiken brukar vara ganska lik en vanlig Beatlespublik – rätt högljudd”, beskriver de själva sin show i Sjödalsparken.

I parken kommer också idrottsföreningar erbjuda prova på-aktiviteter och för den med spring i benen arrangeras det en kilometer långa Anhörigloppet, för att uppmärksamma den som vårdar eller stödjer en närstående.

I vanlig ordning blir det också drop in-vigsel för de giftassugna. För den som gillar att vara spontan gäller det ändå att vara något förberedd eftersom det krävs att man på förhand har ordnat med hindersprövning och vigselintyg genom Skatteverket.

Stora namn på jazzfestivalen

Samtidigt pågår även Huddinge jazz och blues i parken, som även den är gratis.

Det är för 26:e året i rad som jazzfestivalen arrangeras och under fredagen och lördagen underhåller bland andra Roffe Wikström och Ellen Andersson Quartet. Årets konferencier är jazzsångerskan och revyartisten Meta Roos.

– Det är inte en dag för tidigt som Meta får hålla i det här, hon en kär artist i Huddinge, och en fantastisk scenpersonlighet, säger Fredrik Magnusson på Huddinge jazzförening som tillsammans med Huddinge kommun är arrangör för festivalen, i en tidigare intervju i Mitt i Huddinge.

Fakta

Hålltider

Bröderna Lindgren och Friheten, lördag 11.00

Anhörigloppet, lördag 12.00

Drop in-vigsel, lördag 12-16

Huddinge jazz och blues fredag från klockan 17. Lördag från klockan 14.