Huddingerevyn bjuder på en riktigt rockig historia

I Huddingerevyn ingår Joakim Norberg, Björn Melin, Fredrik Mattsson, Ove Gustafsson, Åke Eriksson, Inger Jonsson och längst fram glatt vinkande Eli Grönhaug. Frånvarande vid fototillfället var Rosa Körberg och Jea Portnoff.
I Huddingerevyn ingår Joakim Norberg, Björn Melin, Fredrik Mattsson, Ove Gustafsson, Åke Eriksson, Inger Jonsson och längst fram glatt vinkande Eli Grönhaug. Frånvarande vid fototillfället var Rosa Körberg och Jea Portnoff.
Huddingerevyn är tillbaka, men inte på traditionellt vis. I stället blir det svensk rockhistoria.

Den som väntar på de lokala gliringarna får sitt mättat i en revy till hösten.

På lördag blir det revy i Huddingeaulan. Då bjuds det på 1957 – en svensk rockhistoria med allt från Rock-Olga till Eddie Meduza.

– Det blir en rockshow med musik, tjo och tjim. En tolkning av våra svenska varianter av Elvis och Little Richard, kan man säga. Den speglar vad som hände i Sverige vid den tiden, säger Åke Eriksson, trummis i ensemblen.

Med i revyn finns bland andra Stockholm Rockers och Rosa Körberg, känd för bland annat låten ”Ooa hela natten” med gruppen Attack.

Till att börja med blir det bara en föreställning, men det kan tänkas bli fler.

– Visar det sig att intresset är större så lägger vi till fler datum, säger Åke Eriksson.

Under de 20 år Huddingerevyn har underhållit kommuninvånarna har det främst handlat om mer aktuella händelser, företeelser och personer. Nu försöker revygruppen sig på ett nytt grepp.

– Vi vill testa något nytt för att variera oss lite. Den här gången blir inte lika lokalt om blir det brukar bli, säger Åke Eriksson.

Men den som längtar efter något mer traditionell lokalrevy får det i höst i stället.

– Från november kör vi en vanlig föreställning. Man får se rockshowen som kommer nu som en bonus, säger Åke Eriksson.

Fakta

x

I samband med Huges 50-årsjubileum fick Eva Andrén, som fortfarande är med i revyn, i uppdrag att göra en festlig show. Det resulterade i Huddingerevyn och året var 1995.

Till en början var Huddingerevyn en typisk lokal­revy, där bland annat lokala politiker häcklades. Revyn kom senare att breddas och man skämtar nu mycket om företeelser som passar oavsett var man bor.

Källa: Huddingerevyn