Kent hyllas i kyrkan samt nio feta helgtips

Kent hyllas vitt och brett. Nu även i kyrkan.
Kent hyllas vitt och brett. Nu även i kyrkan.
Midvinternattens köld är hård. Kanske tinar du lite av att få gå på 20-tals fest, eller se pizza-och margaritaälskaren Frej Larsson på scen. Funkar inte det kan du söka tröst i svenska kyrkan som har Kentmässa på söndag.

Jazzfest med bara kvinnor på Kulturhuset

10 december blir det stort jubileumsfirande för jazzkollektivet Impra som jobbat för jämställdhet på jazzscenen i tio år.

– Innan IMPRA fanns var man ensam med sina funderingar. IMPRA blev ett nätverk för oss kvinnliga jazzmusiker och en möjlighet för oss att tala som en stark röst gällande jämställdhet och problem rörande detta i jazzlivet, säger Lina Nyberg, föreningens ena grundare.

På scen finns bland andra DLB feat. Monica Dominique, Lindha Kallerdahl och Anna Lund, Maria Kvist Trio, Who’s Your Mama – samt DJ-set av Elena Wolay aka Jazz är farligt.

Tid:  lördag 14.30

Plats: Kulturhuset Stadsteatern

Festa som på 20-talet

Meltbar öppnar dammluckan till förbudstidens 20-tal och översköljer sina besökare med ”The golden age”, något som glittrar och glimmrar i det kompakta decembermörkret. Det innebär kortfattat: alkohol i kaffekoppar, burlesk dans och cirkusföreställning i baren.

Missa för övrigt inte vårt reportage om Melt och andra konceptuella krogar i Stockholm.

När: fredag 17.00

Plats: Melt, Malmskillnadsgatan 45


Magnus Uggla-matiné på Vasateatern

Rockrebell/rockgubbe tar sig an nya succéscenen Vasateatern med monologen han har skrivit tillsammans med Martin Luuk. Den handlar om Magnus Ugglas liv och karriär varvat med Magnus Ugglas musik med Magnus Uggla på scen. 

Tid: lördag 16.00

Plats: Vasateatern på Vasagatan.

Frej på Medis

Frej Larsson kommer till Debaser medis med sin 3-d-show Livin la vida larsson

Frej Larsson kommer till Debaser medis med sin 3-d-show Livin la vida Larsson

Frej Larsson, pizza-och margaritavurmande sanningssägare kommer till Debaser medis med sin poppiga rap. Nu även med en show helt i 3-d, den första i världen, enligt Frej Larsson själv. 

Tid: lördag 19.00

Plats: Debaser medis.

Billiga böcker

Kulturinstitutionen Forum har stort bokbord i sin källare på Sigtunagatan. Guldläge att fynda böcker från i år, och andra år samt att dricka glögg såklart.

Tid: söndag 13.00

Plats: Forum, nutidsplats för kultur, Sigtunagatan 14

Träna din ljussabelteknik

Sci-fi mässan ute i Älvsjö pågår hela helgen. Träffa skådisar från Stranger Things, Goonies och Stargate samt ljussabelträning och Cosplay. Något för alla helt enkelt.

Tid: lördag och söndag från 10.00

Plats: Stockholmsmässan, Älvsjö.

Läs en dikt

Midvinternattens köld är hård. Men poesi värmer och just i kväll är scenen på biocaféet Tellus öppen för alla. Kom dit och läs ditt senaste verk. Eller lyssna på andras.

Tid: lördag 18.00

Plats: Vattenledningsvägen 46, Midsommarkransen.


Lussa i förväg.

Varje adventssöndag är det luciafirande på Nordiska museet. Södra latins kammarkör sjunger och det blir även Lucia-allsång under ledning av Gabriel Forss.

Tid: Söndag 10.00 

Plats: Nordiska museet.

Kentkonsert i kyrkan:

Gruppen Kent har lyckats tränga in i hela samhället. Även i kyrkan och som en liten hyllning till bandet hålls en Kentmässa i Danderyds kyrka, en gudstjänst där Kents musik löper som en röd tråd.

– När vi har lyssnat och valt låtar har vi upptäckt att de går väldigt bra ihop med det vi vill säga här i kyrkan. Det är otroligt mycket i Kents musik som passar in i livsfrågorna, säger Jennie Wall, i en intervju med Mitt i Danderyd.

Tid: Söndag 11.00

Plats: Danderyds kyrka, Angantyrvägen 39

Och just det …

Håkan Hellström spelar på Globen på lördag. Biljetterna är slut, så håll till godo med denna:

Trevlig helg!

Få stenkoll på helgen: Prenumerera på Mitt i Stockholms och Allt om Stockholms gemensamma nyhetsbrev Fredagspepp!