ANNONS

Ingen skidåkning i Huddinge i jul

Flottsbrobacken
Ingen skidåkning förrän nästa år – om inget mirakel sker.
Den milda väderprognosen ställer till det för den som hoppats på lokal skidåkning under jullovet. Ett mirakel ska till för att Flottsbrobacken ska kunna öppna före årsskiftet.
ANNONS

Många hoppas på en vit jul, inte minst den som är sugen på utförsåkning på jullovet. Men för Huddingebor som vill kombinera en jul på hemmaplan med skidåkning ser det dessvärre dystert ut.

– Tyvärr ser det ut som att de får åka längre norrut än Stockholm. Det är helt enkelt inte tillräckligt kallt för att vi ska kunna öppna, säger Andreas Häggqvist, anläggningschef på Flottsbrobacken.

För milt väder för att öppna Hammarbybacken

Det krävs inga stora nederbördsmängder för att liftarna ska börja rulla, utan det är temperaturen det hänger på. I förrgår premiärkördes snökanonerna, men för att de ska kunna göra jobbet krävs åtminstone ett par minusgrader. Den senaste veckans svajiga väder har gjort det svårt för kanonerna att jobba.

– Vi kör kanonerna så fort det är tillräckligt kallt, men det blir inte några stora mängder snö ändå. Snökanonerna fungerar exponentiellt, ju kallare det är desto mer snö blir det. Det behövs en vecka med gärna runt sju till tio minusgrader för att få till en snö som går att åka på.

Det blir alltså ingen åkning förrän nästa år?

– Om det inte sker någon drastisk förändring i väderprognosen ser det inte ut att bli det, men vi håller tummarna för att det kommer in kallare väder, säger Andreas Häggkvist, Flottsbro.

ANNONS

Här finns skidspår i stan – redan till helgen

ANNONS