Instagramgeniet Ofoget ligger bakom viralt ”tidningsurklipp”

Skärmdump från Ofogets instagramkonto.
Skärdump på "tidningsurklippet" från Instagramkontot Ofoget.
Sedan i går har ett tidningsurklipp där Jennifer, 9 år, svarar på ett par frågor om framtiden fått snurr på nätet. Mitt i Stockholm kan nu avslöja att tidningsurklippet som har tweetats, retweetats och delats på Facebook och Instagram av flera tusen personer är fejk.

Under gårdagen spreds en bild av ett tidningsurklipp på sociala medier. Tusentals kommenterade, delade och roades av 9-åriga Jennifers råa svar på vad som ser ut att vara en journalists frågor (se bilden).

Varifrån tidningsurklippet kom var det få som brydde sig om att undersöka. Mitt i Stockholm kan nu avslöja att det är Instagramgeniet bakom kontot Ofoget som ligger bakom det hela.

Det var på hans Instagram som tidningsurklippet dök upp först. På kontot, som idag har drygt 50 000 följare, brukar han lägga upp bilder med ironiska och fyndiga kommentarer – samt trappuppgångslappar från avsändaren Kenneth ”Kuken” Karlsson.

Nu bekräftar han att tidningsurklippet är något han själv fabricerat.

– Tidningsurklippet är något jag själv fejkat. Folk skriver saker som ”Stackars flicka, vilken uppväxt”. De tror att det är på riktigt, men det finns ingen källa någonstans. Det är rätt kul när saker kommer upp till ytan. I övrigt är allt som finns på internet sant, säger han till Mitt i.