Nu invaderas Bergshamra av hojar igen

Cykelloppisen har blivit något av en vårtradition i Bergis.
Cykelloppisen har blivit något av en vårtradition i Bergis.
Cyklar, cyklar, cyklar...
Cyklar, cyklar, cyklar...
Glad cykelägare.
Glad cykelägare.
Lagom till att cykelsäsongen startar (ja, vi vet att en del cyklar året runt...) är det återigen dags för Cykelloppis på Bergshamra torg.
– Vi hoppas på ännu fler besökare än förra året och lite folkfest på det nya torget, säger initiativtagaren Tobias Östberg (MP).

Cykelloppisen har snabbt blivit lite av en vårtradition, och det är nu fjärde året i rad som Bergshamraborna går man ur huse för att köpslå med sina cyklar.

– Det här är ett bra tillfälle att sälja eller köpa cykel, samtidigt som det är ett trevligt arrangemang runtikring. Inte minst är det ett smart sätt att få en ny cykel till barnen, de växer ju snabbt ur sina, säger initiativtagaren Tobias Östberg från Miljöpartiet.

Även om det mestadels är Bergshamrabor som deltar har även en del långväga gäster dykt upp.

– Det kom en man med ett flak hela vägen från Kristinehamn! Sen vet jag en del som åkt genom halva stan från Skärholmen. Jag tror att det behövs fler lokala cykelloppisar, säger

Överskottet går till Tredje världen

Förutom handel med cyklar samlar man även även in cyklar som folk inte vill ha och säljer dem vidare. Pengarna går åt till att köpa in cyklar till fattiga i Tredje världen.

Cykelloppisen har med åren blivit lite av en stadsdelsfest, förra året kom över 600 personer – och så blir det även i år. För barnen finns det möjlighet att prova på enhjuling eller att pimpa sin cykel.

– Man kommer kunna måla blommor på cykeln! Man kan också få gratis hjälp med enklare reparationer. Sen är alla företag runt torget med på sitt sätt. Vi hoppas också att få hit en DJ, säger Tobias Östberg.

Fakta

Bergshamra Cykelloppis

Var: Bergshamra torg.

När: Lördag 6 maj kl. 11-15.

Hur: Ta med och sälj din cykel eller köp en ny. Eller skänk en cykel du inte behöver.

Arrangörer i år är Miljöpartiet Solna, Bergshamra för alla, IK Bergshamra samt cykelaffären i Bergshamra centrum.