ANNONS

Täby jazzar vidare i årets festival

Johan Taube inför förra årets jazzfestival.
Johan Taube inför förra årets jazzfestival.
Snart trummar Stockholms jazzfestival igång och Täby är med på kartan för andra året i rad. Det blir toner från New Orleans, klassiska amerikanska standards och lokal jazz från Ella Gård.
– Det är jättekul, säger Johan Taube på Karby gård.
ANNONS

Täby hänger med i Stockholms jazzfestival i år igen. Förra året expanderade festivalen till Täbys breddgrader och Johan Taube på Karby gård hoppades på det skulle placera Täby på jazzkartan. Så verkade det bli.

– Vi kommer vara med i år igen, nu med tre dagar, säger han.

Mycket musik på Karby gård

Vanligtvis håller han i onsdagsmusiken på Karby gård. Då bjuds det in band och artister, med tonvikt på det jazziga, bluesiga och poppiga. Totalt har onsdagsmusiken lockat 3652 besökare genom åren.

– Vi har väldigt många fasta besökare som kommer och tittar. Vi brukar kunna klämma in 40 till 45 personer varje gång, säger Johan Taube.

Men i nästa vecka blir det alltså tre spelningar under lika många dagar på Karby gård inom ramen för Stockholm jazzfestival.

Unga talanger och Täbyprofiler

Först ut, på tisdagen, är det Martin Åklint Trio. Bandet utgörs av tre 20-åringar, med Martin Åklint bakom pianot. De kommer att bjuda på några klassiska standards från den amerikanska jazzhistorien, sin ringa ålder till trots.

På onsdagen är det Täbys egna Eh´La Bass Jazz Band som kör. Bandet kommer, som namnet antyder, från Ella gård. De började lira redan på 70-talet.

ANNONS

På torsdagen blir det sextetten Old Boy Stompers som avslutar hela kalaset. De bjuder på traditionell jazz från New Orleans med inslag av brittisk revivaljazz.