Jazzen tillbaka på Glenn Miller – smygöppnar på jazzfestivalen

Ulf Sterner i den lilla lokalen på Brunnsgatan 21. Nästan varje kväll har det varit spelning här fram tills de upphörde i somras.
Ulf Sterner i den lilla lokalen på Brunnsgatan 21. Nästan varje kväll har det varit spelning här fram tills de upphörde i somras.
Jazzen är på väg tillbaka till Glenn Miller Café. Redan i nästa vecka smygöppnar de med spelningar varje kväll under jazzfestivalen.

Ett indraget serveringstillstånd fick den lilla men väletablerade jazzscenen att slå igen i våras. Den sista konserten på Brunnsgatan gjordes den 6 juni.
Men nu är de på väg tillbaka och under jazzfestivalen blir det spelningar varje kväll. Christina Gustavsson, Max Schultz och Erik Söderlind kommer den 11 och saxofonisten Bernt Rosengren den 13 oktober.

Ägaren Ulf Sterner är nu på väg att sälja sin rörelse.

Vem som tar över är han än så länge förtegen om.

– Det är inte helt klart än. Men till 95 procent kan jag säga att de driver stället vidare och att jag är kvar som bokare.

Han hoppas att ett mer sammanhållet konsertprogram ska vara igång om ett par månader.

– Någon gång i november eller början av december. Men redan nu kommer vi att vara med under jazzfestivalen. Och sedan blir det en del enstaka konserter i oktober.

Eftersom utskänkningstillstånd saknas får publiken hålla till godo med folköl. Men Ulf Sterner säger att reaktionerna har varit mycket positiva.

– De är jätteglada. Det är lustigt, även lunchgästerna är glada. Men mest glada är musikerna. För som det ser ut nu är det nästan bara blues och tradjazz som spelas ute på stan.