Jennie satsar på att bli mästare i bakning

Jennie Everman Thuresson är med i Hela Sverige bakar.
Klassisk tantbakning - så beskriver Jennie Everman Thuresson sin stil i köket.
På tisdag kväll drar en ny säsong av det populära teveprogrammet Hela Sverige bakar igång. Med i programmet är Jennie Everman Thuresson från Kungsholmen.
– Jag mår väldigt bra när jag får skapa med händerna. Min drivkraft är att kunna förmedla den glädjen och lusten, säger hon.

Fjorton hemmabagare flyttade i maj in på Taxinge slott i Nykvarn kommun för att tävla i Hela Sverige bakar. Nu på tisdag börjar programmet att sändas i TV4.

– Jag blev pushad av omgivningen till att söka. Jag bakar väldigt mycket och har alltid gjort, berättar Jennie Everman Thuresson som är med i programmet.

Som trebarnsmamma gäller det att utnyttja alla dygnets timmar om man ska hinna med att baka.

– Jag försöker involvera barnen i bakningen men sedan är nätterna också långa. Att på natten stå ensam i köket och baka och lyssna på P1 är bland det bästa jag vet.

Vad har du för specialiteter?

– Det är klassisk tantbakning. Det är mycket småkakor, sötebröd och mazariner.

Vad har du för favoritcafé på Kungsholmen?

– Petite France är absolut en favorit. Att få äta frukost där är en förmån och väldigt inspirerande för mig. Sedan gillar jag att vara på hembageriet i Fredhäll.

Du är folkhälsovetare, hur det ihop med ditt bakningsintresse?

– Jag är en mästare på att få det här att mötas. Jag föreläser ofta om hållbar livsstil och min tes är att om vi fattar kloka val för oss själva kan vi också rädda planeten. Att baka är också själsligt hållbart. Det finns något starkt i att baka det egna brödet och se det växa fram.

Hur känns det att programmet nu börjar sändas?

– Det var en fantastiskt upplevelse att vara med men måste det verkligen gå på teve? Så känns det, säger Jennie Everman Thuresson och skrattar.

Fakta

Bor vid Thorildsplan

Namn: Jennie Everman Thuresson

Ålder: 40 år

Bor: Thorildsplan

Aktuell: En av 14 deltagare i teveprogrammet Hela Sverige bakar som börjar sändas på tisdag klockan 20.00