ANNONS

Jesper tar inte dansen med en klackspark

Jesper Blomqvist ser fram emot att dansa i direktsändning i tv4:s Let´s dance.
Jesper Blomqvist ser fram emot att dansa i direktsändning i tv4:s Let´s dance.
Så här ser Jesper Blomqvist ut när han ska dansa loss i tv4.
Så här ser Jesper Blomqvist ut när han ska dansa loss i tv4.
Han har vunnit engelska ligan tre år i följd och spelat hem segern i Champions league med Manchester United. Nu ska den tidigare fotbollsspelaren Jesper Blomqvist dansa hem segern i Let´s dance.
ANNONS

Det snöar ymnigt när Jesper Blomqvist dyker upp utanför ett kafé i Lidingö centrum. Han har bråda dagar med att träna dans inför fredagskvällens premiär på Let´s dance.
– Det är mycket nu, och jag kommer att vara sjukt nervös. Det här kommer att vara värre än när jag spelade fotboll inför 50000 åskådare på läktarna, säger han.
Skådespelaren Torsten Flink var från början uttagen som en av de tävlande, men han hoppade av hälsoskäl. I stället fick Lidingöbon Jesper Blomqvist chansen.
– Jag ligger några veckor efter alla andra, men vi tränar på väldigt mycket om dagarna. Jag tycker det är kul och det är ett bra tillfälle att lära sig olika danser, säger Jesper Blomqvist.
– Dans sprider en sådan positiv energi. Det är en glädje att titta på någon som är bra på att dansa och det är kul att titta på någon som inte är så duktig, tillägger han.
Jesper har efter den aktiva fotbollskarriären deltagit i flera olika underhållningsprogram på tv. Han har varit med i Stjärnor på is, Mästarnas mästare och Superstars. Frågan är om hans egenskaper som fotbollsspelare gynnar honom i Let´s dance.
– Det jag har med mig från fotbollen är att jag har träningsflit. Jag har väl också lite taktkänsla. Som fotbollsspelare bryr man sig inte om överkroppen men i dans gäller det att ha fokus på överkroppen.
Jesper Blomqvist växte upp i Tavelsjö i Västerbotten och via Umeå och IFK Göteborg blev han proffs i Milan och sedan Parma i Italien. Därefter värvades han till Manchester United och år 1999 var han med att ta hem ligatiteln, FA-cupen och Champions league.
– Det är Manchester Uniteds bästa säsong genom alla tider och det märker jag när jag är där och hälsar på. Folk känner verkligen igen mig. När man är mitt i karriären så finns inte tid att njuta, då gäller det hela tiden att sätta nya mål. Men när jag tänker tillbaka så är jag otroligt stolt över min karriär.
Jesper Blomqvist träffar fortfarande sina gamla lagkompisar och spelar välgörenhetsmatcher. Då spelar han med de tidigare stjärnorna Paul Scholes, Dwight York och Denis Irwin. Hans tidigare lagkompis David Beckham brukar inte ha tid.
Jesper jobbar även som konferencier på fotbollsresor från Sverige till Manchester. Han hade Carlo Ancelotti som tränare i Parma och Alex Ferguson i Manchester United. Nu får han Anna Watson som danscoach i Let´s dance.
– Jag vill såklart vara med i programmet så länge som möjligt. Jag har än så länge älskat varenda minut så vi får se hur långt jag kan gå. Jag vädjar till alla Lidingöbor att rösta på mig, säger han med ett skratt.

ANNONS