Johan, Stockholm: ”Jag vill bli nya Christer Björkman”

Johan Svensson i sitt rätta element, på Euro club med hundratals andra ESC-fans.
Johan Svensson i sitt rätta element, på Euro club med hundratals andra ESC-fans.
Johan Svensson från Östermalm går all in under Eurovision. Drömmen är större än att sitta i publiken: han vill efterträda ESC-producenten Christer Björkman.

– Jag har redan skickat in cv.

Är det Eurovision så är det Eurovision. För Johan Svensson, 26 år och boende på Östermalm, betyder det festnätter till fem, ny färg på paljettskjortan varje dag. Nöta bidrag, träffa artister, vara mitt i hela härligheten.

– Jag började tagga redan när Måns vann. Jag har lyssnat sönder låtarna och läst på slaviskt, säger han.

Frihet, kärlek och show. Johan har varit Eurovisionfan sedan han som liten satt i soffan hemma hos sin farmor och följde tävlingarna.

– Eurovision är så mycket mer än musik. Det är styling, kläder, scenshowen – allt räknas! Alla kollar ju, men det är bara Eurovisionfansen som vågar erkänna det.

– Jag älskar hela spektaklet. Du får se ut hur du vill, vara den du är. Ingen kollar snett. Annars brukar man kunna höra kommentarer på stan.

Johan Svensson är frilansjournalist och varvar bevakning på uppdrag med fanfester och publikplats i Globen. Men siktet är högre inställt.

– Drömmen är att ta över efter Christer Björkman. Jag vill forma framtidens Mello och synas i programmet. Jag har redan skickat in cv.