Julie hyllas av juryn – är vidare i Idol

20-åriga Julie Yu från Huddinge har hittills imponerat på juryn i Idol och är nu vidare till topp 20. Hon levererade från sekunden hon öppnade dörren tills hon var klar med sången. Allt var perfekt, kommenterade jurymedlemmens Nikki Amini Julies audition.
20-åriga Julie Yu från Huddinge har hittills imponerat på juryn i Idol och är nu vidare till topp 20. Hon levererade från sekunden hon öppnade dörren tills hon var klar med sången. Allt var perfekt, kommenterade jurymedlemmens Nikki Amini Julies audition.
20-åriga Julie Yu från Huddinge hyllas av Idoljuryn och är nu en av topp 20 som är kvar i tävlingen.

– När jag fick beskedet blev jag så glad att alla känslorna bara svämmade över. Det är en bekräftelse på att juryn gillar det jag gör, säger hon.

I onsdagskvällens avsnitt av Idol blev det klart att 20-åriga Julie Yu från Solgård i Huddinge är en av de sista 20 deltagarna som är kvar i tävlingen och nu tampas om en plats i finalen.

Efter en lång nervös väntan levererade juryn till slut beskedet att hon är vidare i tävlingen.

– Jag var den sista som sjöng på solosången. Då var jag helt utmattad och nervös, men kände att jag hade gjort allt jag kunde, säger hon.

På måndag drar sista gallringsrundan i gång och nästa fredag står det klart om hon är en av tolv som går till fredagsfinalerna och har chansen att bli vinnare i Idol 2016.

– Allt har varit så roligt hittills och nu hoppas jag att jag når ut genom rutan och att de där hemma i sofforna ser att jag har det som krävs för en plats i Globen, säger Julie Yu.

När Julie, som pluggar ekonomi i Lund, provade lyckan på Idols audition i Malmö tog hon juryn med storm.

– Jag älskar dig och du har allt som jag letar efter. Du är en liten oslipad diamant, kommenterade jurymedlemmen Nikki Amini Julies auditionframträdande.

Och de två andra jurymedlemmarna stämde in i hyllningskören.

– Du har en jätteskön popkänsla, fyllde Fredrik Kempe i.

– Du har hela paketet, tillade Quincy Jones III och lämnade över guldbiljetten till nästa steg i tävlingen.

Men på gruppmomentet, där Julie bildade grupp med fyra andra deltagare, vände hyllningarna till negativ kritik.

– Vi blev inte underhållna av ert framträdande, sa Nikki Amini.

Men trots det lyckades Julie Yu ta sig vidare till topp 20 tack vare det hon presterade i solosången.

Planen är inte bara att slå igenom som artist i Sverige utan hon har också siktet inställt på Kina. Hon har kinesiskt ursprung, talar kinesiska flytande och har tidigare varit med i en talangjakt i Kina.

– Det är en stor marknad och där har man chans att nå ut till så många. Jag har en känsla av att jag kan utvecklas och slå stort där, säger hon.

Det är första gången som Julie Yu söker till Idol, men hon har tidigare figurerat i flera talangjakter. Bland annat var hon med i Lilla Melodifestivalen 2011 och tog sig då till semifinal. Därefter la hon sångplanerna på hyllan för att satsa helhjärtat på skolan.

– Allt fokus då låg på plugget, och tanken var att ta upp musiken igen efter gymnasiet. Det blev inte riktigt av, men nu känns tajmingen rätt. Det en stor omställning, men nu ska jag ta studieuppehåll och flytta hem till Huddinge igen.

Se Julies audition här.