Känd deckarförfattare besöker Åkersberga

Arne Dahl besöker Österåkers bibliotek för att prata om sin nya roman.
Arne Dahl besöker Österåkers bibliotek för att prata om sin nya roman.
Deckarförfattaren och litteraturkritikern Jan Arnald, känd under pseudonymen Arne Dahl, besöker Österåkers bibliotek.

En av Sveriges största deckarförfattare kommer till Österåker bibliotek den 24 oktober. Arne Dahl, eller Jan Arnald som han egentligen heter, är kanske mest känd för sina deckarromaner om A-gruppen men nu besöker han bibblan för sin helt nya serie.

– Jag tycker väldigt mycket om hans första serie om A-gruppen. Det är många som tycker att han är duktig och därför är vi väldigt glada att han kommer hit, säger Tiffany Bovin, bibliotekschef i Österåker.

I nya boken ”Utmarker” är en kvinna försvunnen. Kriminalaren Sam Berger misstänker att hon korsat väg med en seriemördare, men ingen vill tror honom. Läsarna får utöver Sam Berger stifta bekantskap med kollegan Molly Blom i den rafflande jakten på svar.

– För mig är han en personlig favorit. Han är väldigt skicklig på att sätta fingret på samhällsfenomen och bygga trovärdiga karaktärer, säger Tiffany Bovin.

Åkersberga bibliotek brukar ha ett par författarbesök varje termin, från lokala författare till mer namnkunniga. I våras besökte bland andra Karin Bojs Österåkers bibliotek.

– I höst är det Arne Dahl som är det stora dragplåstret, säger Tiffany Bovin.

Biljetter till Arne Dahls besök köper du på huvudbiblioteket.