Karin från Sundbyberg jagar kärleken i tv

Sundbybergsälskaren Svart Karin Karlsson bangar sällan ett äventyr. Ikväll syns hon i tv-rutan som en av deltagarna i Bachelor.
– Socialt experiment deluxe, säger hon om programmet.

I dejtingdokusåpan Bachelor tävlar 20 tjejer om en mans hjärta. Intriger, spel och hångel är givna inslag i programmet som sändes i Sverige första gången 2011.

När det nu är dags igen dyker Sundbybergsbon Svart Karin Karlsson, 29, upp som en av deltagarna. Våren tillbringades på paradisön Aruba, med målet att få årets Bachelor, Söderkillen Sebastian. Ikväll är det premiär.

– Det är blandade känslor! Jättekul att se hur programmet blev, men ovant att se sig själv i tv. Jag ska kolla med vänner och kollegor. De är riktigt taggade, för min del får jag väl ta fram med skämskudden, haha!

Varför sökte du?

– Jag hade varit singel länge, och när jag såg Sebastian tänkte jag att det där är en kille för mig. Han verkade härlig och jordnära. Att hitta kärleken i tv är ju inte det mest normala, men är han mannen i mitt liv är det bara att köra! Jag älskar äventyr och bangar inte mycket, det ska vara fart och fläkt i livet.

Hur var det då?

– Man är ju inte van vid att slåss om en kille med 19 andra tjejer. Ett socialt experiment deluxe. Men alla var faktiskt snälla mot varandra, det var ett bra tjejgäng. Det klart det blir intriger, men det gick bättre än jag förväntade mig.

Vem blev du i gänget?

– Jag tror jag föll tillbaka lite i den lugna Karin, när jag var yngre var jag ganska blyg. Idag vet jag att jag hörs och syns, min chef brukar säga att det räcker med en Svart Karin i huset, en till och det blir kaos. Men man lär sig mycket om sig själv i en sådan här situation, för mig var det inte viktigt att stå i centrum hela tiden.

Du har haft ett löparprojekt runt Råstasjön och bestigit Kebnekaise. Vad betyder sport och hälsa för dig?

– Jag är utbildad hälsoutvecklare. Min pappa gick bort i en hjärtinfarkt, så jag är mån om att leva hälsosamt. Tidigare jobbade jag på gym och bloggade om cykling, men mina ben höll inte så jag fick lägga ner det. Nu jobbar jag med sport på ett annat sätt, med sportkläder på XXL Sport i Barkarby.

Vad tycker du om Sundbyberg?

– Jag älskar Sumpan! Det är som en stad i staden. Nu har jag bott här i nio år och älskar det. Jag är från lilla Rättvik, och Sumpan är som Rättvik gånger tio. Inga stora gallerior och så himla mysigt!

Bachelor – när leken blev allvar sänds tisdagar i Sjuan.