Välj ditt område
Gillar att chilla.
Gillar att chilla.

Nu ska Karl-Inar, 20, växa upp – i tv

Nöje 20-årige Karl-Inar har alltid lyckats smita från städning, disk och annat ansvar hemma. Nu medverkar han i dokusåpan Ung och bortskämd.
– Jag har sju syskon och är yngst av alla, det utnyttjar jag till hundra procent.

Deltagarna i tv-programmet Ung och bortskämd, åtta unga vuxna, är vana vid att bli curlade och har aldrig hjälpt till hemma. Nu flyttar de in i ett hus där de får klara sig själva. Här ska de lära sig mer om vuxenlivet och allt vad det innebär med hushållsarbete och ekonomi. Ikväll, tisdag, sänds första avsnittet på TV 3 klockan 21.

En av deltagarna är Karl-Inar Svensson som bor i Storskogen med sin mamma och pappa. När Mitt i Sundbyberg ringer upp vid lunchtid inför tv-premiären är det en nyvaken 20-åring som svarar.

Hur bortskämd är du?

– Jag har sju syskon och är yngst av alla, det utnyttjar jag till hundra procent, haha. Eftersom jag är sista barnet har det blivit så att jag alltid fått massa saker, man slipper städa rummet och hjälpa till så mycket hemma. Om jag ska ut och äta med någon kompis brukar jag få någon hundring. Om jag sitter i soffan och chillar och mamma säger åt mig att städa mitt rum, då kan jag säga ”nä, jag kan tyvärr inte”, bara för att. Jag vill inte att folk ska bestämma över mig.

Hur hamnade du i tävlingen?

– Min flickvän brukar tjata på att jag aldrig gör något hemma och skickade ett sms om att de sökte deltagare till programmet. Jag garvade först men sökte ändå och fick komma på intervju. De tyckte tydligen att jag var intressant, veckan därpå klev jag in i huset och inspelningarna började. Både mamma och pappa var emot. Mamma sa att jag skulle skämma ut mig och ville absolut inte vara med i tv. Man fick tjata lite där, haha.

Vad har du lärt dig om vuxenlivet?

– Jag tycker att jag blivit bättre på att hålla i pengar, och en del om att flytta hemifrån. Men om mamma säger åt mig att fixa disken nu är det inte direkt så att jag springer dit.

Är du redo att flytta hemifrån nu då?

– Nja, jag vet inte. Jag hoppas det. Men det är skönt att bo hemma också. Man slipper betala och kan chilla mest. I egen lägenhet måste man ju städa själv. Alla syskon har flyttat ut nu så jag bor själv med mamma och pappa. Mamma vill nog inte riktigt att jag ska flytta så då blir man uppassad lite extra!

 

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Musiklarm i Hässelby gård
Nyheter

Klassisk musik ska störa ungdomshäng i garage

Brott

Polisen efter skottlossning: Söker vit bil

Brott

Två sexofredande anmälda på We Are Sthlm

Sport

Alexander Östlunds dotter svensk mästare

Nyheter

Fängelse för bedrägeri av Djursholmsvilla

Insändare

”Gärdets gräs dödar”