Från kassan till scenen med sin bästa vän

Bella & Filippa är aktuella med singel I think of yesterday.
Bella & Filippa är aktuella med singel I think of yesterday.
Bella & Filippa ser fram emot att få upptäcka nya platser tillsammans på sommarturnén.
Bella & Filippa ser fram emot att få upptäcka nya platser tillsammans på sommarturnén.
Tidigare somrar har bonussystrarna och bästa vänner Isabella Snihs och Filippa Frisell stått i kassan på sommarlovet. Men i år bär det av på turné tillsammans efter genombrottet i Melodifestivalen.

Det har gått tre månader sen Isabella Snihs och Filippa Frisell klev upp inför Melodifestivalens miljonpublik. För en del var systerduon redan två bekanta ansiktet från deras videoblogg där de har spelat covers på kända låtar och intervjuat andra artister. Men för de flesta var nog Melodifestivalen en första bekantskap med Bella & Filippa.

– Det har gått jättefort. Men nu när allt har lagt sig känner jag att det har lett vidare till mycket, säger Isabella Snihs.

Men trots att de inte gick vidare från deltävlingen kan Melodifestivalendebuten beskrivas som ett genombrott. Idag har deras låt Crucified knappt tre miljoner spelningar på Spotify. Och nu väntar nästa steg, på fredag släpper de den nya singeln.

– Det är en glad och trallvänlig låt, säger Isabella Snihs.

– Den handlar om att våga önska någon tillbaka. Om det var bättre förr ska du våga drömma om igår, säger Filippa Frisell.

Men innan dess är det dags för ytterligare en debut. På torsdag ska de för första gången spela som en duo på hemmaplan i Väsby. Då är de nämligen en av artisterna som kommer att uppträda på insamlingen Gör det bara för barncancerfonden i Messingen.

– Det känns jättekul och extra roligt att göra det för en så god sak, säger Filippa Frisell.

Därpå följer fler spelningar. Förra sommaren hade de vanliga sommarjobb i butikskassan och på café. Men i år bär det istället av på en sommarturné.

– Det är ett grymt sommarjobb, säger Isabella Snihs.

– Det blir roligare och vi tjänar bättre. Vi går från att stå i kassan till att stå på scen med sin bästa vän. Och syster, säger Filippa Frisell.


Utöver spelningar ska systrarna föreläsa på popkollo i sommar. Båda tycker att det är viktigt att uppmuntra unga tjejer att våga satsa på musik. Foto: Josefin Wennang


Efter en intensiv vår ska de också ha lite ledigt och åka ut till landet. Det blir första gången på väldigt länga som duon är utan varandra. De går i samma skola, har gemensamma vänner, sjunger ihop, spelar in ihop och tränar ihop.

Ska det blir skönt att få lite semester från varandra?

– Nej. Men om vi inte hade varit så mycket ihop under våren kanske vi hade saknat varandra mer. Nu kommer vi nog inte sakna varandra för ens veckan är slut, säger Isabella Snihs.

Som mest intensivt blev det under deltävlingen i Melodifestivalen. De berättar att de den veckan åt, sov och gick på toa ihop.

– När vi kom hem till skolan igen kändes det jättekonstigt. Skulle jag behöva lämna min andra hälft bara för att det var tyskalektion? säger Filippa Frisell.

”Skulle jag behöva lämna min andra hälft bara för att det var tyskalektion?”

Filippa Frisell

Och visst är de inställda på att söka revansch i Melodifestivalen. Men när det blir är ännu inte klart. Nästa projekt blir att släppa ett fullängdsalbum på skivbolaget Starlab där duon har kontrakt.

– Vi har material men skriver hela tiden nya låtar och slipar på dem vi redan har, säger Isabella Snihs.

– Man vet ju inte om nästa låt kan bli den bästa vi någonsin skrivit. Så vi får se när det blir klart, säger Filippa Frisell.