ANNONS

Katitzi kommer till västerort

Siham Shurafa spelar Katitzi i föreställningen på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby.
Siham Shurafa spelar Katitzi i föreställningen på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby.
Katarina Taikons bokserie blir föreställning och Järvabon Seluah ställer sig på scen igen. Det är några av punkterna i nästa års program på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby.
ANNONS

Bland vårens nyheter på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby finns familjeföreställningen Katitzi. Tolkningen av Katarina Taikons bokserie beskrivs som en tidlös berättelse om att forma sin identitet och att hitta modet att stå upp för sig själv.

– Katitzi ger livskraft. Jag hoppas föreställningen också kommer göra det. Och att alla, oavsett vad man kämpar med, kommer lämna föreställningen stärkta. Föreställningen utspelar sig i en annan tid men den ger nycklar till det som händer i vårt samhälle idag. Och det är allvar – fortfarande tvingas många romer att förneka sin identitet eller hamna i utanförskap på grund av den. Och tyvärr är det ett utanförskap som många i vårt samhälle befinner sig i. Det är helt orimligt, säger regissören Mia Winge i ett pressmeddelande.

Katitzi har premiär den 8 mars.

Förutom den nya föreställningen är det en som kommer tillbaka. Seluah Alsaati från Järva ställer sig återigen på Trappans stora scen vid åtta tillfällen i januari. Rap- och teaterföreställningen ”Inte din baby” följer Seluahs kamp för att stå upp för sig själv och sin egen kropp.

Binta Blackout fortsätter med sina dancehall-kurser och lyssnarserien Tala med, som medarrangeras av Streetgäris, kommer tillbaka. Det gör även Bokmåndag och bland vårens författare finns Alexander Salzberger från Vällingby och Lawen Mohtadi.

Stadsteatern satsar inte bara på Vällingby i vårens program. Den 11 januari blir det urpremiär för föreställningen ”Aylas sång från en luftbalong” på Blå huset i Tensta. Det är Kretsteaterns Ayla Kabaca, känd från barnkanalen, och Klas Backman som spelar sing-along-föreställningen tillsammans med ett tremannaband.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.