Ny klubb satsar på hiphopkonserter

Först ut att få besök av klubben är Kägelbanan den 24 november.
Först ut att få besök av klubben är Kägelbanan den 24 november.
Hoopdiggas Night Out är stans nya klubbsatsning – med fokus på hiphop, urban musik och livekonserter.
Tanken är att klubben ska besöka olika scener – först ut är Södermalm och Kägelbanan.

Det är kollektivet Hoopdiggas, som består av artistvännerna Simon Lundgren (varärdu), Johan Bäckström (Broder John) och Erik Friman (Fricky), som dragit igång satsningen tillsammans. Den 24 noveber spelar de på Mosebacke.

– Vi är från Umeå allihopa, där brukade vi arrangera klubbar för några år sedan. Nu när vi har flyttat hit till Stockholm har vi upptäckt att det stängt så många nice spelställen. Då tänkte vi att vi får göra det själva. Hitta andra scener och skräddarsy upplägget för varje gång efter hur stor artisten är och vilken typ av musik det är. Man får göra så mycket som möjligt med det lilla utrymmet som finns rent scenmässigt, berättar Simon Lundgren.

Satsar på alternativ urban musik

De har alla en bakgrund inom hiphopen, men den egna musiken har senare blommat ut i något annat.

På Hoopdiggas Night Out kommer musiken och liveakterna att variera mellan allt från hiphop och r’n’b, till modern soul och future bass.

– Om man klumpar ihop allting skulle man kanske kunna kalla det för alternativ urban musik. Egentligen allt som är modernt och urbant.

”Vill att varje fest ska vara unik och speciell”

Med rave- och technoscenen som inspiration hoppas de kunna skapa något liknande för den urbana musikrörelsen, en kvalitativ flexibel scen, där festen får flytta på sig.

Ena gången är det på Kägelbanan, andra gången kan du hamna i en källare i Sickla och den tredje på en biograf.

– Vill att varje fest ska vara unik och speciell. Den stora konstrasten vi vill åt är kanske att det någon gång kan komma 600 personer, en annan finns det bara plats för 80. Vi gör det för att vi tycker att det är så extremt kul att lyfta fram nya spännande akter, säger Simon Lundgren.

Vill lyfta fram nya spännande akter

Premiären går av stapeln fredagen den 24 november på Kägelbanan (Södra Teatern) och inleds av artisterna Broder John och Ayla. Utöver framträdanden kommer det även att bli klassisk fest och klubb.

– Vi hoppas på att det ska bli fullt hus, som man alltid gör. Sedan vill bara att det ska bli en kul minnesvärd kväll med bra stämning.

Mer info om eventet hittas här.