Nu kan du kombinera biomys och blöjbyte

Katarina Grundelius är biografchef på Filmstaden Råsunda.
Katarina Grundelius är biografchef på Filmstaden Råsunda.
Kvällsvisning, lägre volym och möjlighet att byta blöja inne i biosalongen. Det ska locka småbarnsföräldrar till Filmstaden Råsunda.
– Det finns ingen annan biograf som erbjuder barnvagnsbio kvällstid, säger biografchef Katarina Grundelius.

Det är på måndag som Filmstaden Råsundas nya satsning på kvällsbarnvagnsbio rullar (!) igång. En gång varannan vecka reserveras salong 3 för filmälskande föräldrar som kanske har svårt att komma loss mitt på dan, då den traditionella barnvagnsbion har ägt rum.

– Jag är själv småbarnsmamma och tänker tillbaka på hur svårt det var att göra någonting med sin respektive. Som filmälskare älskar jag att gå på bio, men vi fick ofta gå var för sig. Genom att erbjuda barnvagnsbio på kvällstid vill vi skapa mer tillgänglighet för familjer att gå tillsammans, säger Katarina Grundelius, biografchef på Filmstaden Råsunda.

Byt blöja utan att missa filmen

Varannan måndagkväll skruvas därför volymen ner och ljuset upp i salongen. En nyhet är att man även ska kunna byta blöja inne i biosalongen.

– Vi ställer upp ett mindre bord med skötstation, handdesinfektion, servetter och påsar som man kan försluta. Men vill man smyga ut och byta blöja på någon av toaletterna kan man såklart göra det, det här är för filmälskare som inte vill missa något, säger Katarina Grundelius.

Men luktar det inte?

– Det kommer bara sitta föräldrar där inne som alla är vana, så jag tror det finns en förståelse. Och vi tar självklart hänsyn till de som kommer, vi använder en sprej som neutraliserar doft, berättar hon.

Färre besökare efter MoS

Sedan biografen i Mall of Scandinavia öppnat har man sett ett minskat antal besökare. I höst vill man vända den trenden.

– Vi vill fortsätta vara en kvartersbiograf med personlig känsla. Vi kommer att satsa på en del smalare titlar, mer klassiker, konserter, opera och balett.

Är bion nedläggningshotad?

– Nej, det finns inget hot att vi skulle försvinna. Vi är också servicebiograf åt vårt huvudkontor som ligger här och det finns så mycket historia i området. Vi ser inga mörka moln på himlen, säger Katarina Grundelius.