ANNONS

Edsvik konsthall stänger – ansöker om konkurs

Edsvik konsthall i Sollentuna går inte runt.
Edsvik konsthall i Sollentuna går inte runt.
Edsvik konsthall kommer att lämna in en ansökan om konkurs.
När den nuvarande verksamheten stänger är ännu inte klart.
ANNONS

Edsvik konsthall i Sollentuna går inte runt. Efter en tid med ekonomiska problem kommer bolaget som driver verksamheten – Edsvik konsthall AB – att lämna in en ansökan om konkurs. Det skriver Sollentuna kommun på sin hemsida.

– Det är väldigt tråkigt att konsthallen stänger. Kommunen arbetar sedan ett par år tillbaka på att öka attraktionskraften och lyfta hela området kring Edsvik och Edsbergs slott. I det konceptet är konsthallen viktig. Den har under 14 år varit en mycket uppskattad del av kommunens kulturutbud och vi vill även i fortsättningen kunna erbjuda högkvalitativ konst i kommunen säger Magnus Ramstrand, (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, i en kommentar på kommunens hemsida.

Stänger under hösten

Konkursen innebär att verksamheten i sin nuvarande form kommer att stänga.

Till Dagens Nyheter säger konsthallschefen Ricardo Donoso att de två planerade utställningarna med Nils Gunnar Zander och Frank Björklund kommer att visas, medan resten av höstens program kommer att ställas in.

– Det är fruktansvärt. Just nu är det lite kaosartat i kultur- och fritidsnämnden i Sollentuna kommun. Vi kunde kanske fått hjälp av dem men de har tyvärr inte heller några pengar. På grund av de taskiga omständigheterna är vi tvungna att lägga ned, säger Ricardo Donoso till tidningen.

Söker ny aktör

Upphandlingen av en ny entreprenör till Edsvik pågår redan, uppger Sollentuna kommun. Samtidigt undersöker kommunen möjligheterna att ta över verksamheten tills dess att detta är klart.