ANNONS

Konsthallen en publiksuccé – nu prisas Folkets hus

Ett glatt gäng tog emot titeln i helgen. Foto: Magnus Sandberg
Ett glatt gäng tog emot titeln i helgen. Foto: Magnus Sandberg
Solna Konsthall har på kort tid blivit en publikmagnet.
Nu belönas Folkets hus för satsningen.
ANNONS

Solna Folkets hus är Årets konstarrangör 2019 – det stod klart när Folkets hus och Parkers belönade kulturaktörer i helgen.

De får priset för arbetet med att etablera Solna Konsthall som på kort tid nått stor publik, inte minst har satsningen nått ut till barn och unga i Solna. Konsthallen öppnade i mars 2018 och har haft en mängd utställningar, bland annat en vårsalong som får repris i år med premiär den 7 mars.

”Inspirerar oss att fortsätta”

”Solna Folkets hus har genom sin föredömliga satsning visat att konst och utställningar med fördel kan lyftas fram och bli en viktig del av den fysiska miljön”, står i motiveringen.

– Det är helt fantastiskt att få priset Årets konstarrangör från Folkets Hus och Parker. Alla i huset är så värda det och priset inspirerar oss att fortsätta vårt arbete med konsthallen, säger Carina Kenning, verksamhetschef Solna Folkets Hus, i ett pressmeddelande.

Sedan 2005

Utmärkelsen har delats ut årligen sedan 2005 och premierar verksamheter som aktivt jobbar med konst på sin hemort. Priset är 10 000 kronor och ett vandringspris att pryda sina lokaler med under ett år.

På bilden Anne Paiho, Carina Kenning och Patrick Nyberg från Solna Folkets hus med Calle Nathanson (tvåa från vänster), vd Folkets hus och parker.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.