ANNONS

125 konstnärer ställer ut på Edsvik

Jag ska bara kolla om det sitter löst 3 - Olja på plywood
Jag ska bara kolla om det sitter löst 3 - Olja på plywood
Flicka med röda skor.
Flicka med röda skor.
Ugglan
Ugglan
Bronsskulptur
Bronsskulptur
På lördag är det vernissage för Höstsalongen på Edsvik konsthall.
I år antogs 180 verk av 125 olika konstnärer av juryn.
– Att kunna visa konst av bra kvalitet från en större grupp är en fråga om demokrati, säger Ilkka Timonen på Edsvik konsthall.
ANNONS

Textil, fotografi och modernt måleri – årets höstsalong på Edsvik konsthall spänner över ett brett spektrum av tekniker.

Efter att juryn bedömt cirka 400 ansökningar var det till slut 125 konstnärer och sammanlagt 180 verk som passerade nålsögat.

– Vi bedömde verken utan att veta vem som gjort dem, och valde ut de som tilltalade oss, berättar Ilkka Timonen på Edsvik konsthall som var en av tre jurymedlemmar.

Berätta om urvalet.

– Det är en stor variation mellan deltagarna. Rätt så mycket textiler faktiskt, en del experimentell fotografi av bra kvalitet, riktigt fint modernt måleri, lite mer traditionella akvareller och när det gäller skulpturer visar vi ett urval med relativt färglada och lite naivistiska drag – inte lika klassikt, säger Ilkka Timonen.

Varför satsar ni på en jurybedömd salong?

– Att kunna visa konst av bra kvalitet från en större grupp med konstnärer – yrkesverksamma och amatörer  – med olika bakgrund är en fråga om demokrati, säger Ilkka Timonen.

I år kommer inte mindre än fem av de antagna konstnärerna från Danderyd: Maria Widegren, Marie-Louise Zeisig, Solveig Danell, Carina Linné och Karin Nordvaller.

– Det är glädjande och hedrande att de har låtit mig och mina kollegor från Danderyd ställa ut. Edsviks höstsalong har väldigt hög kvalitet och en väldigt kompetent jury, säger Karin Nordvaller som ställt ut på Edsviks höstsalong tidigare.

ANNONS

Vernissaget pågår mellan 11 och 17 på lördag den 30 september. Invigning sker klockan 13 på Konsthall Öst, och utställningen pågår till den 5 november.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.