ANNONS

Fin kritik för Dogge efter sommarpratet

Dogge Doggelito talade om livet i radion.
Dogge Doggelito talade om livet i radion.
På tisdagen sommarpratade Dogge Doggelito från Alby för första gången i radio.
Douglas Leon som han heter egentligen fick i stort sett goda vitsord för sitt sommarprat av kritikerna.
– Det är fantastiskt. Jag har fått hundratals mejl och sms, säger Dogge Doggelito.
ANNONS

Sommar i P1 är en svensk klassiker där folk som visat framfötterna eller på andra sätt bär på intressanta historier får tala ut i en och en halv timme. I går var det till slut tur för Dogge Doggelitos röst att ljuda i radioapparaterna. Dagen efter programmet når Mitt i Botkyrka Salem en glad Albybo.

– Det var kul att göra och ett riktigt hedersuppdrag, säger Dogge Doggelito.

Här kan du lyssna på Dogges sommarprat (Länk till Sveriges radio):

Programmet börjar med att han berättar hur han som barn blev gripen av väktare när han snattade en Samantha Fox-skiva på OBS i Fittja. Det fortsätter med flera barndomsminnen och vägen till gudstron och andra händelser, både glada och tragiska, från livet. Dogge Doggelito berättar också om sin mormor från Bohuslän, och så klart om sin mamma som också bor i Alby.

– Hon var också jätteglad efter programmet, säger Dogge Doggelito.

Kritikerna är i stort sett positiva. Aftonbladet skriver ”vilken resa han har gjort” och kallar sommarpratet för ”gripande”.  Dagens Nyheter skriver att få tidigare sommar-program präglats av lika stor entusiasm inför själva berättandet. Viljan att få avhandla mycket på en och en halv timme är dock så stor att det riskerar att gå ut över den röda tråden skriver tidningen vidare, men fortsätter sedan med:

ANNONS

”Men när Dogge taggar ned lite på sin ibland lite väl uppenbara ambition att vara entertaining och går in i mörkret uppstår berörande ögonblick. Som när han berättar om sina nu döda kärlekar eller hur han som barn konfronteras med en polis för första gången.”

Dogge och Salla från The Latin Kings i Fittja i början av 90-talet. I en av de första intervjuerna med Mitt i Botkyrka. Foto: Carlos Montecinos

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.