Väsbys krogliv blomstrar – även på vardagar

Anneli Johansson har drivit Sibylla Mammas i 20 år.
Anneli Johansson har drivit Sibylla Mammas i 20 år.
Omsättningen i restaurangbranschen ökar kraftigt i Väsby. Anneli Johanson på Sibylla Mammas vittnar om fler kunder och Väsby centrum planerar för att utöka sitt restaurangutbud.

Annelie Johansson har drivit Sibylla Mammas i 20 år. Då var det ett gatukök med några fått sittplatser. Men för fyra år sen fick de nya lokaler med 135 sittplatser inomhus.

– Vi har märkt att folk äter mer ute. Många har nog en tidspress med träningar och allt som man ska hinna med, säger Anneli Johansson.

Antalet gäster ökar sakta men säkert. En stor förändring är att allt fler barnfamiljer besöker dem även på vardagar.

Även Väsby centrum har märkt av en ökad efterfrågan på restauranger samtidigt som många nya bostäder planeras i centrala Väsby. Därför ser man nu över möjligheten att låta fler restauranger öppna.

– I de kundundersökningar vi gjort ser vi att många önskar fler alternativ för att äta ute, både middag och lunch, säger Erika Lundström på Grosvenor som driver Väsby centrum.

Just nu pågår förhandlingar med flera restaurangaktörer för att öppna i centrum under 2018.