Adam på vilt äventyr i skogen

Visst är det kul att äntligen få se resultatet av tv-inspelningen av Wild kids, tycker tv-aktuella Adam Pugliano.

– Men på tv kan man inte se hur roligt vi egentligen hade!

Kameran sveper över den betagande vackra sommarskogen i Orsa finnmarker där Wild kids spelades in i somras. Adam Pugliano, 12, från Vallentuna är en av deltagarna. Nu har en ny säsong dragit igång i SVT.

– Jag är jättepeppad. Jag kan fortfarande inte fatta att jag är här. Jag är jättespänd över allt som kommer hända, säger Adam i första programmet.

Tittarna får följa med när de båda lagen – Lejonen och Björnarna – entusiastiskt upptäcker sina läger, besvikelsen när Adam i första tävlingen blir laglös och glädjen när han återförenas med sitt lag, Lejonen. I andra programmet som sändes i fredags får vi följa med när Adam spurtar genom en hinderbana och ylar som en varg rekordlänge.

Men hur kul och spännande allt än verkar så kan programmet inte mäta sig med verkligheten, tycker Adam Pugliano.

De halvtimmeslånga sändningarna är ett koncentrat av den långa inspelningsperioden, som för Adam har blivit ett minne för livet. Fantastiska upplevelser och nya vänner har han med sig hem i bagaget.

– Det är något av det häftigaste jag har gjort, säger han.

Sedan programmet startade har han fått mycket uppmärksamhet. Han har varit med i tv-programmet Lilla Aktuellt, blivit intervjuad i radio och av flera tidningar. Det har varit kul, tycker han.

– Men på något sätt är det ändå lite pinsamt när folk i skolan säger att de sett programmet och att de ska titta nästa vecka igen!

Litet konstigt är det också att se sig själv på tv, tycker han.

– Jag såg inte ut som jag trodde, håret såg annorlunda ut. Och så lät jag annorlunda, säger han.

Adam och de andra deltagarna valdes ut bland 8 000 sökande. Trots att det är svårt att komma med tycker han ändå att andra barn ska ta chansen att söka.

– Absolut! Det är värt att skriva ett seriöst brev. Mitt råd till dem som vill söka är att vara sig själva.

Fakta

Tävlar i skogen

Wild kids är en dokusåpa med och för barn som sändes första gången 2005.

Två lag med 10-12-åringar bor i läger i skogen och tävlar mot varandra.

2006 fick programmet kritik för att barnen pressades för hårt. Året efter utsågs det till ”Bästa barnprogram” i Kristallengalan.

Programmet spelades i år in nära Orsa björnpark.