Akrobatik och heta rytmer med Teater Sláva

Teater Sláva; Teater; Teatersommar; Sjödalsparken; Huddinge
Teatersommar är en fartfylld föreställning fylld av musik, akrobatik och heta rytmer.
Går det att göra skådespelare av 30 ungdomar som aldrig stått på en scen? På bara två veckor? Kolla själv. Nästa helg spelas "Teatersommar" i Sjödalsparken - en dråplig föreställning fylld av akrobatik, fysisk teater, sånger och rytmer signerad Teater Sláva.

Det är fjärde året i rad som Huddingebaserade Teater Slávas ensemble arrangerar Teatersommar. Ett 30-tal ungdomar mellan 15-25 år har bjudits in för att tillsammans träna den form av fysisk teater som Teater Sláva är specialiserad på.

De har bara repeterat i två veckor. Nästa lördag den 19 augusti klockan 13 är det dags att ta klivet upp på Sjödalsscenen i Huddinge. Därefter följer ett par föreställningar på Stockholms kulturfestival och i Järna.

Dråplig och poetisk

– Många som kom visste knappt vad teater var. Det är otroligt starkt att se folk som var ganska nervösa i början skrika och hoppa och sjunga och göra akrobatiska övningar, säger producenten Elin Collmo.

Tillsammans gör de en nyskriven föreställning. Dråplig och poetisk, fylld av akrobatik, energi, fysisk teater, sånger, rytmer och texter.

Några av ungdomarna kommer från Huddinge, någon från Järfälla, en tjej är amerikan, andra är ensamkommande flyktingar från bland annat Afghanistan.

– Det häftiga är mötet och energin som uppstår. Det är en så otroligt speciell blandning av människor, säger producenten Elin Collmo.

Fakta

Här kan du se Teatersommar

  • Teater Sláva huserar i Tonsalen i Huddinge och är en stark fysisk ensemble som arbetar i den fysiska teaterns tradition; visuellt och kroppsligt.
  • Teatersommar sätts upp för fjärde sommaren i rad.
  • Den som vill se föreställningen kan göra det på lördag den 19 augusti kl 13 i Sjödalsparken och kl 18 på Stockholms kulturfestival, Gustav Adolfs torg 1.
  • Föreställningen spelas även på söndag den 20 augusti kl 13 i Saltå kvarnbutiken i Järna.