Albybon gör debut med Drömhus-Therese

Michel vid Tingstorget. Samtidigt som området växer upp bygger Michel på sin musikkarriär.
Michel vid Tingstorget. Samtidigt som området växer upp bygger Michel på sin musikkarriär.
Nykläckte Albybon Michel Young satsar på musiken och får hjälp av Drömhus-Therese.
– Jag har jobbat med Petra Marklund, men Michel Young är nog den största talangen jag mött, säger managern Victoria Ekeberg.

Utan en enda låt i släppt är Michel Young förstås okänd för de flesta. Men nu siktar Albybon, James Vasseur som han heter egentligen, på att förändra detta. Han får hjälp på vägen av Therese Grankvist, kanske mest känd som sångerskan i Drömhus vilken haft stora hits med låtar som ”Stjärna på himlen” och Freestyle-covern ”Vill ha dej”. Första singeln som släpps på fredag är en duett tillsammans med Grankvist. Den heter ”Nobody´s Holy”.

Även om 24 år inte är någon ålder så är Michel Young lite av en ”late-bloomer”. Han började sjunga på allvar först för ett par år sedan berättar han.

– Men jag vill visa att det inte spelar någon roll. Att du inte måste ha hållit på sedan du var 15 år, säger Michel Young.

Och hans manager, Victoria Ekeberg, som arbetat med bland andra Petra Marklund (Sångerska som lett Allsång på Skansen och även gått under namnet September) skräder inte på orden.

– Jag har jobbat med Petra Marklund, men Michel Young är nog den största talangen jag mött, säger Victoria Ekeberg.

Michel Young på väg hem till lägenheten.

Men helt novis inom musiken är Michel Young inte.

– Jag sjöng i Stockholms Gosskör när jag var liten. Jag lärde mig sjunga och utan det vet jag inte var jag hade varit i dag. Samtidigt var det bra att jag inte höll på för länge i kören, det hade nog påverkat sången negativt, säger han.

I Alby är han däremot ny. Michel flyttade in i somras i det första färdigbyggda huset på Tingstorget tillsammans med flickvännen Madeleine. Dessförinnan har han bott på en rad olika ställen söder om Stockholm. Bland annat i Rönninge.

”Hemma har jag bara en gitarr. Musiken gör jag i studion” säger Michel Young.

– Vi trivs bra här i Alby. Alla är sköna och trevliga. Säger du hej till någon du möter är det inget konstigt. Så är det inte riktigt inne i stan, säger Michel Young.