Andreas Brunnström med hunden Ludde.
Andreas Brunnström med hunden Ludde.
Andreas Brunnström; Två världar möts - att leva med Aspergers syndrom
Bokomslaget.

Andreas dröm nådd: signerar på Klackenbergs

Kultur 

Hässelbybon Andreas Brunnström har skrivit en bok om hur det är att leva med Aspergers syndrom.
När Lokaltidningen träffade honom i höstas berättade han att en dröm var att få signera boken på Klackenbergs i Vällingby centrum.
Nu är det dags.
– Det känns jätteroligt, säger han.

Hässelbybon Andreas Brunnström har Aspergers syndrom, och övar ständigt på att bli bättre på att kommunicera.

I november förra året skrev Lokaltidningen Mitt i Västerort om boken han var i färd med att skriva för att omgivningen ska bli bättra på att förstå honom.

– De förstår inte oss över huvudtaget. Och när man försöker förklara så måste man göra en novell på en massa sidor i en bok för att de ska förstå vem jag är. Och det har man inte tid med när man när man är stressad i en butik eller ringer ett samtal. Och de blir arga, de blir frustrerade för de ser mig som 36 år, det här borde du förstå och kunna. Men jag luras inte, jag spelar inte. Jag förstår bara inte, sa Andreas Brunnström då till Lokaltidningen Mitt i Västerort.

Det var många som berördes av reportaget, som var ett av de mest klickade från Mitt i Västerorts hemsida under förra året och hejaropen haglade in i kommentarsfälten.

Nu är boken ”Två världar möts – att leva med Aspergers syndrom”, som Andreas skrivit tillsammans med Anna-Maria Stawreberg klar och hittills har ungefär 550 sålts.

– Det har gått jättebra, jag har bara fått positiva reaktioner och folk säger att den är väldigt pedagogisk, säger Andreas Brunnström om bokens mottagande.

När Lokaltidningen Mitt i Västerort träffade Andreas Brunnström i höstas berättade han om drömmen att få signera boken på Klackenbergs Böcker & Papper i Vällingby centrum. Och nu blir drömmen sann. Nästa helg, den 25 och 26 februari, sitter han i bokhandeln mellan 12 och 13.

– Det känns jätteroligt, säger Andreas Brunnström.

Aspergers syndrom

Aspergers syndrom är en så kallad neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Symtomen kan vara olika starka för olika personer.

Diagnosen märks på hur personen kommunicerar med andra. Det kan till exempel vara svårt att förstå vad andra menar och hur de känner, om de inte säger det rent ut.

Personer med diagnosen fungerar bra intellektuellt, eller ibland över genomsnittet inom några eller flera områden som man är särskilt intresserad av.

Fler nyheter från Upplands Väsby

Nyheter hela länet

Morgonkollen: Chef köpte tjänst av sig själv

Läns

Morgonkollen: Första jobbdagen utan Tvärbanan

Morgonkollen, söndag
Brott

MORGONKOLLEN: Man rånad och knivskuren

Nyheter

MORGONKOLLEN: 100-åringar får inte plats

Anna Starbrink och byggkran
Sjukvård

Nu ska landstinget kartlägga stockholmarna

Nyheter

Nu rustas Sättra friluftsområde upp