Välj ditt område
Tensta konsthall. Arkivbild.
Tensta konsthall. Arkivbild.

Är du årets unga berättare?

Kultur Nu är det dags att skicka in bidrag till Tensta konsthalls textpris 2017. För fjärde året i rad uppmuntras personer mellan 15-25 år i Stockholms ytterområden att bidra med sin historia.

Är du mellan 15-25 år och tycker om att skriva? Fram till den 13 februari kan du skicka in bidrag till Tensta konsthalls textpris 2017 med chans att vinna 5 000 kronor.

Formen på texten är fri vilket betyder att den kan vara allt från poesi till en raptext, en betraktelse från vardagen eller en novell. Syftet med tävlingen är att främja unga personers intresse för språk och lusten att klä sina tankar i ord.

Tävlingen genomförs i samarbete med Tensta bibliotek och vinnaren utses i mars. Juryn består bland annat av författaren Lena Andersson, poeten Meron Mangasha och journalisten Rouzbeh Djalaie.

Förra året skickades det in ungefär 100 bidrag vilket var nytt rekord. Förstapristagare blev då 17-åriga Mona Monasar från Tensta vars bidrag blandade poesi och prosa.

Textbidrag mejlas till emily@tenstakonsthall.se.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död

Brott

Trängde sig in och rånade kvinna i Husby

Poliser
Brott

En anhållen för dödsskjutningen i Tensta

Nyheter

Tre personer avlägsnades från Medis

Brott

Tre sexuella ofredanden på We Are Sthlm

Trafik

Riddarfjärdssimningen hindrar pendelbåt 85