Min lokala hjälte

10-årsjubileum för Ljusfesten

I helgen som kommer är det ljusfest i Hagaparken och runt Brunnsviken.
I helgen som kommer är det ljusfest i Hagaparken och runt Brunnsviken.
I helgen lyses Haga och Brunnsviken upp i årets stora ljusfest.

Nu på söndag den 6 november är det återigen dags för Ljusfesten runt Brunnsviken. Fackeltåg, eldar vid sjön och runt stränderna kommer att lysa upp novembermörkret.

— Det är tionde året som vi anordnar Ljusfesten i Hagaparken och runt Brunnsviken. Det har blivit en tradition som uppskattas av såväl solnabor och stockholmare som turister. I fjol var det minst 7 000 och vi hoppas på än fler i år, säger Märtha Angert Lilliestråle, ordförande i Haga-Brunnsvikens Vänner som samordnar ett 40-tal organisationer i festen.

Scouter, båtklubbar, restauranger, Solna och Stockholms kommuner samt andra aktörer samsas om att placera ut marschaller runt Brunnsviken. Ulriksdals Slottsförvaltning tänder Ljusobelisken på östra sidan Brunnsviken och Statens fastighetsverk inviger belysningen på Koppartälten på Ljusfesten.

Ljusfesten inleds i skymningen kl. 16 med tre fackeltåg. Ett från Hagas/Stallmästaregårdens brygga nära Norrtull till Koppartälten i Hagaparken, ett från Frösunda centrum i Solna till Koppartälten och ett från p-platsen vid Brunnsvikens koloniträdgård vid Bergshamraleden till Kafé Sjöstugan och senare vidare till Brunnsviken.

”Lilla fackeltåget” för de minsta avgår från Ekotemplet i Hagaparken kl. 16.45 efter en sångstund som börjar kl. 16 i Ekotemplet.