Bluffen gick hem hos alla

Hon onanerade i tv-rutan, hatade killar och älskade tandblekning. Men allt var fejkat. Nu berättar bloggerskan Hanna Widerstedt om varför hon kastade sig in i sitt tio månader långa projekt.  Som Louis Vulgorette.
Hon onanerade i tv-rutan, hatade killar och älskade tandblekning. Men allt var fejkat. Nu berättar bloggerskan Hanna Widerstedt om varför hon kastade sig in i sitt tio månader långa projekt. Som Louis Vulgorette.
Allt var en bluff.

Hanna Widerstedt lyckades lura bloggeliten, SVT och svenska folket med sina platinablonda lockar och Louis Vuitton-väskor.

– Jag ville se hur långt jag kunde gå. Och det blev större än jag drömt om.

Visst funderade man – ”kan detta verkligen vara på riktigt?”. Men de flesta som tog en titt in i bloggerskan Hanna Widerstedts värld gick nog ändå med på att den blonda Vallentunatjejen var så galen som hon verkade.

Men tji fick den som skrattade åt den provocerande blondinen som firade kvinnodagen med att onanera i tv-rutan, hatade killar och älskade tandblekning, liksom dyra väskor. För en tid sedan avslöjade skandalernas primadonna från Vallentuna att allt var en stor fet bluff.

Hon kallar det för ett konstprojekt. Hennes 12-åriga halvsyster spenderade ledig tid i bloggkändisarnas världar. Dyrkade allt de gjorde. Ville vara som dem.

Hanna blev skrämd och förbannad. Hon ville visa sin syster att bloggarnas liv var fullt av fejkade skandaler. Allt för läsarnas reaktion, allt för kändisskapet. Men i stället för att kritisera, valde hon att bli en av dem. I ett videoinlägg i december 2011 förvandlades hon för första gången till karaktären hon kallade Louis Vulgorette.

– Jag ville nå den unga generationen, och då gäller det att finnas där de är. Men jag ville också utmana mig själv och göra extrema saker, säger Hanna Widerstedt.

Och visst lyckades hon. Hannas videoklipp blev snabbt en snackis.

Vallentunatjejen berättade om fester och shopping och om hur hon jobbat som strippa i London och Hongkong.

Under de tio månaderna hon gav projektet vann hon Veckorevyn Blog Awards som Årets provokatör. Förra året var hon den mest googlade personen i Sverige.

Hon poserade även på bilder bredvid de bloggare hon kritiserade, snackade skönhetsingrepp jämte dem i SVT:s ”Debatt”. Hon blev en av ”dem”.

– Det är verkligen inget trevligt liv, bara massor av knark och fester. Det är väldigt deprimerande att bli så ohämmat kritiserad för sådant man gör, och man måste göra skandal efter skandal. Annars försvinner man.

Att försvinna var Hannas största mardröm.

– Jag var väldigt rädd för att det hela skulle ebba ut, att ingen skulle bry sig när de tio månaderna var slut. Fanns ingen där och kollade när jag avslöjade projektet hade det ju varit förgäves.

Om skandalerna inte hade överträffat varandra och folk tappat intresset, hade Hanna fortsatt att vara den provokativa Louis Vulgorette i mångas ögon.

Hanna förvånades över hur långt hon faktiskt klarade att gå. På sin blogg auktionerar hon nu ut Loius Vulgorettes ägodelar. Pengarna ska finansiera ett projekt hon kallar X.

– Det är hemligt. Men jag har redan börjat. Det handlar snarare om när folk ska upptäcka det, säger hon.

Fakta

Var den mest googlade 2012

Hanna Louise Widerstedt är 21 år och bor i Vallentuna med sin mamma och flera chihuahua-hundar.

Förra året var hon den mest googlade personen i Sverige Därmed slog hon både tv-sajten Netflix och artister som Loreen och Whitney Houston.

Hanna målar tavlor som hon säljer via sin blogg.