Bröderna Fröjd har eget sound

Bröderna Max och Victor Fröjd har gjort musik ihop i tre år och blivit spelade i radions P3.

Snart släpper de sitt fjärde album, producerat i studion i Häggvik.

– Vårt sound är rätt hårt, men framför allt ska det vara kul att dansa till, säger Victor Fröjd.

Det började för tre år sedan. Victor Fröjd hade lagt av med idrotten och storebrorsan Max ville ha någon att göra musik ihop med.

– I grund och botten har jag alltid varit intresserad av elektronisk musik. Max vill få med mig på tåg­et, så jag började lära mig. Vi är båda helt hemskolade, säger Victor.

Ganska snart släppte de sitt första fullängdsalbum – Not the End – under bandnamnet Fem pixlar. All musik är inspelad i studion i Häggvik.

– Vi funderade mycket på vad vi skulle heta och började med loggan. Efter ett tag sa Victor att han varit i duschen och kollat på hur mosaiken såg ut, att det hade formen av fem pixlar. Jag gillade den logotypen, så det fick bli den, säger Max.

Efter första plattan påbörjade Fem pixlar en trilogi av skivor. De rörde sig från första plattans electropoppiga musik till en hårdare ljudbild. De två första albumen, Alpha och Beta, har släppts tidigare och innan nyår kommer den tredje och sista delen i trilogin, Omega, att släppas.

– När vi startade ville vi göra ­något unikt med sång. Sedan dess har vi glidit in på lite hårdare grejer. Vi vill göra musik som låter intressant, som är hård, men fort­farande dansvänlig, säger Victor.

I dag finns Fem pixlar på både Itunes och Spotify. Det händer att DJ:s lite varstans i världen använder deras låtar i sina set. Fem pixlar har också blivit spelade på radions P3.

De skickade in några låtar till Pelle Moeld som spelar dansmusik varje fredag i programmet Fredagsmix.

– Han svarade och sa att han ville köra några av våra låtar. Sedan har det fortsatt så. Vi har skickat in fler och fått svar. Det är jävligt kul, säger Victor.

Några liveframträdanden har det inte blivit än, bortsett från ett misslyckat DJ-set för ett tag sedan. I stället fokuserar Fem pixlar på att lägga sista handen vid nya plattan.

– I framtiden hoppas jag att vi är en del av en undergroundrörelse där man inte bara gör massproducerad musik. Vi vill göra något som är smart och mer intressant att lyssna på, säger Max.