Elenor från Bromma om rollen succémusikalen

Elenor från Bromma spelar i The book of mormon med bland andra Linus Wahlgren och Per Andersson.
Elenor med huvudrollsinnehavarna Linus Wahlgren och Per Andersson.
Musikalskådisen Elenor Margarita Eriksson har landat en roll i den svenska versionen av succémusikalen The book of Mormon.
Nu hoppas hon att rollen kan bli en språngbräda ut i karriären.

Hallå där, Elenor Margarita Eriksson, som har en roll i den svenska uppsättningen av succémusikalen The book of Mormon.

Hur fick du rollen?

– Min bästa kompis sa till mig att de ska sätta upp en svensk version och jag tänkte – jag måste söka. Sen blev det tre, eller fyra dagars audition där jag fick sjunga, dansa, spela och annat. Efter en vecka hörde de av sig och erbjöd mig en roll. Jag blev chockad men tackade ja direkt.

Hur har vägen till livet som musikalartist sett ut?

– Jag har mer eller mindre dansat så länge jag kan minnas. Började när jag var tre, fyra år. När jag var 14 började jag på Lasse Kühlers dansskola, och sen blev det musikalutbildning på St: Eriks gymnasium, ett år på Kulturama och senare tre år i Göteborg på Balettakademien.

Vilka roller har du haft innan du landade i The book of Mormon?

– Oj, jag har gjort massor. Allt från hotellunderhållning på Kanarieöarna till större roller på Värmlandsoperan och i Stockholm. Det här blir nog den största produktionen jag är med i, men inte den största rollen för mig personligen. Det var när jag spelade på Värmlandsoperan i Karlstad.

Vad innebär din medverkan i musikalen för dig personligen?

– Förhoppningsvis kan det bli en språngbräda till större roller där ute, det är ju en stor grej, absolut. Men framförallt är det en stor lyx att, som Brommabo, få jobba i Stockholm. Det är väldigt få förunnat inom musikalbranchen att kunna jobba på hemmaplan. Jag har levt ur en kappsäck många gånger i karriären, så det ska bli skönt att bo hemma.

Hur tror du att The book of Mormon kommer att tas emot av den svenska publiken?

– Det är väldigt hård satir hela vägen, och vi har ju verkligen alla ögon på oss vilket är superspännande. Som alltid tror jag att det kommer finnas folk som missförstår och tolkar på sitt sett, men det här en sjukt rolig musikal. Den är full av sånna där ögonblick där man skrattar till, utan att veta om det är okej att skratta. Humorn ligger hela tiden precis på gränsen, men går aldrig FÖR långt, tycker jag.

Hur känner du så här veckorna innan premiären. Pepp? Nervös?

– Skräckblandad förtjusning. Jag blev chockad i början när jag fick veta att jag fått rollen, men nu har vi repat sex dagar i veckan sedan i höstas så det ska nog gå vägen.

 

Fakta

Musikalen

The Book of Mormon är en musikal från South Park-skaparna Trey parker och Matt Stone. Den hade ursprunglig premiär på Broadway i New York 2011, och har sedan dess legat i topp som en av de mest populära musikalerna någonsin. 2013 sattes den upp på West End i London, och 2017 sätts den, för första gången någonsin,upp på ett annat språk än engelska – nämligen på Svenska på Chinateatern i Stockholm, med premiär den 26 januari. Den svenska versionen regisseras och översätts av Anders Albien.

Musikalen är en religiös satir och handlar om två unga missionärer från USA som sänds till en by i norra Uganda för att sprida budskapet om Mormons bok. Men byborna (varav en spelas ev Elenor) är fullt upptagna med att bekämpa svält, våld, malaria och aids, och har svårt att ta missionärernas väg till frälsning på allvar.

Källa: Thebookofmormon.se