Min lokala hjälte

Cecilia satsar alltid hundra procent

Cecilia Ehrling Danermark är nyinflyttad på Lidingö.
Cecilia Ehrling Danermark är nyinflyttad på Lidingö.
Cecilia Ehrling Danermark och Ingemar Stenmark i Let´s dance på tv4.
Cecilia Ehrling Danermark och Ingemar Stenmark i Let´s dance på tv4.
Cecilia Ehrling Danermark har med sina danskunskaper och glada humör bokstavligt dansat in i de svenska tv-sofforna. Hon har vunnit Let´s Dance fyra gånger och nu har hon flyttat till Lidingö.

Det har varit en hektisk tid för dansaren Cecilia Ehrling Danermark. I slutet av förra året gifte hon sig med Fredrik Danermark och firade med en resa till Maldiverna och i samma veva flyttade paret in i en lägenhet i Gåshaga.
– Det har varit lite mycket. Men jag mår bra och är lycklig, säger hon.
Inför bröllopet så kom de överens om att de skulle bli så vältränade och sunda som de bara kunde.
– I tolv veckor följde vi ett kostprogram samtidigt som vi tränade hårt. Vi ville se så bra ut som möjligt på bröllopsfotot, säger Cecilia med ett skratt.

Cecilia är uppvuxen i Gävle och började dansa redan när hon var fem år gammal. När hon bara var 16 år flyttade hon till Stockholm för att satsa på att tävla i dans och hon har tagit flera SM-medaljer. Men det hon blev rikskänd för var när hon började som en av dansarna i tv4:s stora underhållningsprogram Let´s Dance. Cecilia har vunnit Let´s Dance fyra gånger med de kända profilerna Martin Lidberg, Markoolio, Mattias Andréasson och Ingemar Stenmark.
– Jag går alltid in med 100 procent och jag försöker inspirera min adept. Jag försöker få glädjen av att dansa att smitta av sig.
En säsong med Let´s Dance brukar hålla på i fyra månader för dansarna. Det är flera veckor av förberedelser och träning.
– Under de mest intensiva veckorna så jobbar man sju dagar i veckan, berättar Cecilia Ehrling Danermark.
– Det är mycket slit men man kommer varandra väldigt nära. Det är väldigt kul.
Hur var Ingemar Stenmark som danspartner?
– Det var inte helt enkelt, för han är ingen show-man. Han är folklig och en svensk ikon så det var mycket press på oss. Han sa inte så mycket men han brukar ju vinna oavsett vad han tar sig för.
Hur får du dina danspartners att göra som du vill?
– Man får vara den som för dansen. Jag brukar trycka till med handen i min partners hand för att få honom att förstå vad han ska göra. När Cecilia inte är med i Let´s Dance undervisar hon i dans på Mälarsalen på Södermalm och hon arrangerar dans- och träningsresor till bland annat Rhodos. Hon deltar också i Vikings Lines danskryssningar tillsammans med Tony Irving.
– Han brukar säga till mig att jag inte behöver föra honom, för det kan han göra själv, säger hon med ett snett leende.
Hon har inte bott många veckor på Lidingö men hon trivs redan väldigt bra.
– Här kommer jag bo länge, jag känner mig hemma här. Jag känner en inre ro att bo på Lidingö.