Från Fuel to the fire av Natascha Sadr Haghighian.
Från Fuel to the fire av Natascha Sadr Haghighian.

Sista chansen på Tensta konsthall

Kultur 

Den här veckan avslutas en rad utställningar på Tensta konsthall. Bland annat videoverket Homeland där den syriske rapparen Mohammed Abu Hajar tar oss med på en resa från ett sönderbombat Syrien till ett tillfälligt flyktingläger i Berlin.

Fram till och med söndag den 15 januari finns det fortfarande chans att se tre utställningar i Tensta konsthall som huserat där sedan oktober.

I Natascha Sadr Haghighians ”Fuel to the fire” syns bland annat screentryckta filtar med bilder på polisvåld som orsakat protester i olika delar av världen. Installationen innehåller också tidningsurklipp som återger både mediastereotyper och alternativa berättelser.

I receptionen visas Partisanism, en utställning med visuell poesi av Babi Badalov som med sina ord och bilder berör ämnen som språkbarriärer, gränser, nationaliteter och förtryckande normer.

Fram till söndag visas även Halil Altınderes videoverk ”Homeland” som handlar om flykt. I det musikvideoliknande videoverket, där fiktion och det dokumentärt blandas, tar den syriska rapparen Mohammed Abu Hajar med betraktaren på en resa från ett sönderbombat Syrien till Istanbuls Basilikacistern och vidare till den nedlagda flygplatsen Tempelhof, som fungerar som ett tillfälligt flyktingläger i Berlin.

Läs mer: Ord täcker väggar i konsthallen

Fler nyheter från Sundbyberg

Gourmé och Gourmand testar Restaurang Ilse. Rödtunga och chokladkräm
Krogtest

Trivsamt men långt ifrån en klassiker

Bostad

Här är husen som byggstartar 2017

Nyheter hela länet

Morgonkollen

Polisbil med blåljus i mörkret
Brott

Maskerat rån i Rissne – polisen saknar spår

Nyheter

Morgonkollen: Karolinska i blåsväder – igen

Krönika

Med god pressetik bekämpar vi falska nyheter