Välj ditt område
Dans i stadshuset
Kanske är det dags att damma av dansskorna.

Ny dansbana i Slottsparken kan bli verklighet

Kultur Den gamla dansbanan i Slottsparken i Djursholm förföll och togs bort. Nu kan den återupplivas.
– Det vore lysande att inviga dansbanan på nationaldagen, säger Siv Sahlström (C).

Förslag om att lägga så kallade tiljor i Slottsparken tas upp i Danderyds kommunstyrelse. Tiljor är träplankor, brädor eller ett scengolv. Tidigare fanns det en dansbana i Slottsparken som användes vid olika typer av firande. Den förföll på grund av dåligt underhåll. Nu vill Siv Sahlström och Eva Lindman Marko (C) blåsa nytt liv i den gamla traditionen genom att bygga en enkel plattform som gör att parken kan användas vid olika typer av evenemang.

– Det vore trevligt att återinföra den gamla traditionen. Den skulle också kunna användas vid enklare evenemang under den varmare årstiden som till exempel scen för kulturskolans elever och musik i Slottsparken. Även vigslar skulle kunna förrättas där och folkdanslaget kunde åter få möjlighet att uppträda på säker mark, skriver Siv Sahlström i motionen.

Motionen som Siv Sahlström och Eva Lindman Marko lämnat in behandlas under kvällens kommunstyrelsemöte och tas sedan vidare till kommunfullmäktige som hålls den 19 juni. Uppskattningsvis kostar en sådan scen runt 50 000 kronor.

– Det finns inga gränser för vilken nytta man kan ha av dansbanan. Till exempel skulle kulturskolan kunna hålla småkonserter och de jag pratar med säger att det också vore bra att ha någonstans att sitta i parken. Det vore lysande att kunna inviga den på nationaldagen nästa år då det är mycket folk vid slottet, säger Siv Sahlström till Mitt i.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Reportage

Vargen tog hennes bästa vän

Trafik

Efter fyra dödsolyckor – nu breddas sträckan

Tjejer på spinning, träningscykling på gym
Insändare

”Sluta kommentera min kropp”

Sport

Sportsvepet: Bullerbråk, rally och glädjerus

Nyheter

35 000 löpare intar Södermalm i helgen

Stockholm fotomaraton, Tove Voss och Emil Gyllenberg
Nöje

24 bilder på 24 timmar – dags för fotomaraton