De lever sin rockdröm i tv

Johan Edlund bor i Huddinge och säljer korv i Globen på dagarna.

Han är också sångare i rockgruppen Pompei Nights som är aktuella i en realityserie om att bli rockstjärna.

För fem år sedan flyttade Johan Edlund från Sollefteå till Stockholm för att söka efter rockmusiken. Han sammanstrålade med ytterligare fyra killar, och rockbandet Pompei Nights såg dagens ljus.

Hittills har de släppt en singel på skivbolaget Warner Music, och för ungefär ett år sedan hade ett gäng studenter en annan idé.

– De ville filma hur ett rockband föds och de hade hört talas om oss ryktesvägen. De hörde av sig och ville börja filma, säger Johan Edlund, sångare i gruppen och Huddingebo sedan ett halvår tillbaka.

Idén fick napp hos TV4 som nu släpper en realityserie om bandet där de sliter för att bli rockstjärnor. Programmet hade premiär på TV4 Play i lördags.

Kan en sådan här grej hjälpa eller stjälpa en rockimage?

– Jag tror faktiskt att det kan hjälpa. Allt är välgjort och ärligt, vi är vanliga grabbar som har en gemensam dröm. Många får också se att det är en hård bransch och att det inte är så lätt att vara musiker i dag.

Hur mycket sex, droger och rock blir det då?

– Det är väldigt mycket vi över den här serien. Vi bor lite sunkigt, lever på ingenting och så blir det så klart en hel del fest. Vi är inga torrbollar direkt. Men det handlar såklart mycket om att kämpa sig fram, när vi spelar så är vi superseriösa.

Bandet har under sin existens utvecklat ett eget sound, berättar Johan Edlund.

– Vi är mycket bredare i dag än förut. Då var det mer 80-tal över oss. Jag gillar Def Leppard och Whitesnake, en annan gillar Rattoch en annan Mötley Crüe och såklart AC/DC. Vi lyssnar på både pop och rock för att hitta inspiration.

I en trailer för serien hörs stjärnor som Dee Snider och Sebastian Bach från tidigare rockbanden Twisted Sister och Skid Row uttala sig både skeptiskt och lite komiskt om Pompei Nights.

Om det hela blir ännu ett tv-jippo eller om killarna verkligen lyckas återstår att se.

– Det kommer att bli en platta och en turné också, lovar Johan Edlund.