De sjunger för Huddinge

Här är gänget som försvarar Huddinges färger i rutan på lördagar i TV4:s Körslaget.

– Vi känner oss som fotbollslandslaget när det är landskamp, säger körledare Sonja Aldén.

Om orange tidigare inte har varit särskilt förknippat med Huddinge så kanske det blir ändring på det nu. Orange är nämligen färgen på Huddinges representanter i Körslaget på TV4.

I lördags tog de 20 Huddingeborna plats i rutan för första gången, med Leona Lewis ”Bleeding love”. En mäktig låt enligt sångerskan Sonja Aldén, som leder kören och som också har varit med och valt ut låtarna som de tävlar med.

– Jag älskar körsång. Att man med olika stämmor kan färga en melodi för att få lyssnaren att känna olika känslor. Körsång berör och det är det jag älskar mest med musik.

Att jobba med en kör är rena hemmaplan för Sonja Aldén, som vuxit upp i olika körer och i vintras turnerade med en julshow där kören byttes ut hela tiden. Att nu leda 20 skönsjungande Huddinge­bor är en utmaning men något som gör henne väldigt stolt.

– Det är väldigt mäktigt. Jag är uppväxt i Fullersta och mina föräldrar bor fortfarande kvar. När jag åker till Huddinge åker jag ”hem” och jag vill visa upp vad Huddinge går för!

Laddningen är påtaglig i den stora salen på Huset i Huddinge centrum där kören repeterar inför varje tävling. Efter sändning får de reda på nästa veckas låt och då gäller det att slipa på framträdandet till nästa lördag. Så många repetitioner som jobb och familjer tillåter ska hinnas med. Kören bildar ring och Sonja Aldén står i mitten och spetsar öronen för att höra de enskilda rösterna.

– Man vill så klart slipa på detaljerna också men huvudfokus måste ligga på att vi låter bra tillsammans, säger Sonja Aldén.

De 20 körsångarna har valts ut av hundratals sökande efter att ha provsjungit för Sonja Aldén. En av dem är 40-årige Erik Svedberg från Huddinge centrum. Han sjunger själv mycket, men i band och solo. Att sjunga i kör är däremot helt nytt.

– Det är en häftig känsla. Sammanhållningen som blir när alla begåvningar samlas till en enhet är nästan övermäktig.

Det som började som en kul grej har blivit något mer nu. Nu är det tävling. Kören uppmanar alla Huddingebor att visa sitt stöd och ta på sig något orange – och framför allt att ringa in och rösta.

– Vi har energin och viljan och om vi får era röster så kan ni få se oss i final, säger Sonja Aldén.

Hela Huddingekören har samlats, var och en av körsångarna har Sonja Aldén (längst bak i mitten av bilden) själv handplockat efter provsjungning.

Fakta

Alla Huddingekörens sångfåglar

Martin Korfmaker

Erik Svedberg

Mathias Forsberg

Rickard Möller

Maria Nicklasson

Angela Aldén

Josefin Bergström

Marlene Åhström

Annie Östlund

Annika Burman

Christoffer Dacke

Josefine Dacke

Nina Solander

Jessie van der Zwan

Elin Cerha

Robin Eriksson

Roger Olsson

Magnus Filipsson

Tova Oscarsson

Anna Forsberg.

”Vi är bäst!” Sångerskan och körledaren Sonja Aldén peppar Huddingekören.