Debut inför storpublik

Juice BC har kört låten ”Dit vinden tar oss” för storpubliken. Han är klar och blir avlöst av sin mentor Stor som kommer in på scenen.

Juice BC har kört låten ”Dit vinden tar oss” för storpubliken. Han är klar och blir avlöst av sin mentor Stor som kommer in på scenen.

”Matte” fördrev tiden och adrenalinet innan konsert med promenader och häng i soffan backstage.
”Matte” fördrev tiden och adrenalinet innan konsert med promenader och häng i soffan backstage.
Mentorn och barndomskompisen Stor
Mentorn och barndomskompisen Stor
Äntligen var det dags.

Sveriges hiphop-elit hade pekat ut Rinkeby-killen Juice BC som ett framtidslöfte.

Och ute i Kungsträdgården väntade nästan 15 000 personer.

Juice BC, eller Matias Bueno Correa som han egentligen heter, hade i konkurrens med över 400 tävlande blivit uttagen som en av fyra vinnare i talangjakten Nästa Nivå.

Talangprojektet, som går ut på att hitta nya artister och hjälpa dem till nya nivåer och en bredare publik, tog vinnarna till en inspelningsstudio i Köpenhamn med grammisbelönade producenttrion The Salazar Brothers och Embee från Looptroop.

Och i Kungsträdgården skulle Juice BC framföra sin låt ”Dit vinden tar oss” på öppningsdagen av We Are Sthlm. Den här kvällen uppträdde i princip Sveriges samlade hip hop-elit.

– Ju mer folk desto bättre. Ju mindre folk, desto mer uttittad känner man sig när man står på scenen, resonerade Juice BC innan konserten i tisdags.

Lokaltidningen Mitt i träffade honom timmarna innan hans hittills största stund som artist. Då hade adrenalinet redan pumpat i kroppen några timmar. Juice BC hade funnits på plats sedan klockan 16 och någon gång efter klockan 23 var det dags för honom att äntra scenen.

– Jag är taggad och den mest ”speedade” killen här. Ändå har jag inte druckit någon Red Bull, skojade han.

Timmarna före konserten hade Rinkeby-killen hängt backstage i en soffa. Han hade också tagit promenader utanför området för att kanalisera adrenalinet. Men något soundcheck hade man inte hunnit med.

Stora scener har dock 26-årige Matias Bueno Corea stått på förut. Juice BC har rappat på Gröna Lund och Hultsfred tillsammans med hiphop-stjärnan Stor.

– Jag och Stor är barndomskompisar. Vi är båda 87:or och växte upp i Rinkeby tillsammans, berättar han

Musiken fanns med redan i barndomen. Matias och Stor (född Ulises Infante Azocar) medverkade i en sydamerikansk förening där de dansade och spelade latinamerikansk gitarr. Efter ett tag började de också skriva musik tillsammans. Men sedan flyttade Matias barndomskamrat till Huddinge och de två förlorade kontakten.

Nu är kontakten tillbaka med besked. Juice BC sjunger en vers på ”Zattla doft” på Stors senaste kritikerrosade album och det är även barndomskamraten som varit Juice BC:s mentor inom ramen för Nästa Nivå.

– Juice BC är grym. Och det känns bra att kunna hjälpa en gammal vän, sa Stor bakom scen.

Stor avlöste sin barndomskamrat på scenen i Kungsträdgården. Men där bakom mötte sedan tidningen en artist som var lite besviken.

– Jag är missnöjd. Det var för lite rörelse och jag hittade inte svänget. Jag hade också svårt med medhörningen, sa han.

Matias Bueno Correa kör till vardags truck på Coops lager. Dagen efter var han ledig men någonstans i publiken fanns chefen från lagret, vänner och hans flickvän Angelica.

– Nu ska jag gå dit och skämmas. Kanske blir det någon efterfest. Annars går jag hem och lägger mig. Tjejen ska upp och jobba.

Men han låter sig inte slås ned. I höst släpps ”Dit vinden tar oss” på Spotify och han jobbar nu med flera nya låtar.

– Det här var en uppvärmning inför det som kommer.

Juice BC tyckte att han hade svårt att hitta svänget och hade även problem med medhörningen.

Det här var en uppvärmning inför det som kommer.Juice BC