Brudarna erövrar djungeln

Diza Diamond, Jessica Laurén och Pischa Strindstedt – konkurrenter och kompisar.
Diza Diamond, Jessica Laurén och Pischa Strindstedt – konkurrenter och kompisar.
Vad händer när man placerar ett gäng shoppingglada, hårdsminkade och festtokiga tjejer i Thailands djungel?

Jo, de blir riktigt goda vänner – trots tuffa tävlingar mot varandra.

Årstatejen Pischa Strindstedt går aldrig ut osminkad. Inte ens i djungeln, bedyrar hon. Hon stoppade ner både sminkväska och plattång i resväskan när hon tog planet till Thailand. Där skulle hon spela in ”Djungelns drottning” för Kanal 5.

Utsatta mitt i obygden skulle hon och nio andra unga kvinnor ta sig tillbaka till civilisationen, samtidigt som de tävlade om att bli ”Djungelns drottning”. Men man måste inte sunka ner sig för det, resonerade Pischa Strindstedt.

– Jag visste ju att jag skulle vara med i tv, så det var klart att jag tog sminket med mig. Alltså, jag är smartare än de som var med i Robinson, säger hon med ett kaxigt leende.

Hemma i Stockholm är Pischa Strindstedt bartender i Stureplansgruppen – en energisk, vältrimmad och festglad tjej som klär sig för att synas. Så också denna vardagseftermiddag, då Kanal 5 har en pressträff på kontoret i Vasa­stan. Klackarna är skyhöga, en varg med gula ögon pryder hennes svarta linne och på armen har hon låtit tatuera en japansk geisha.

Det funkar i storstan – men i djungeln? Bara delvis, tycker programkompisen Jessica Laurén, klädd i djupt urringad leopardtröja och beväpnad med enorma guldfärgade smycken.

– Det går att vara snyggt klädd i djungeln! Men efter första dagen tog jag av mig mina höga klackskor, säger hon.

Jessica Laurén bor vid Gullmarsplan, inte särskilt långt från Pischa Strindstedt. Båda syns ofta i Stockholms uteliv men det var först i Thailand de lärde känna varandra. Och mer än så – de blev riktigt goda vänner.

Alla tjejerna svetsades samman otroligt mycket under inspelningen, berättar de.

– Det växte fram en värme och kärlek mellan oss. Vi var ju helt utlämnade åt varandra när filmteamet lämnat oss på kvällarna. Då var vi ensamma i djungeln där det aldrig är tyst och där det finns spindlar, blodiglar, ormar och till och med tigrar, säger Pischa Strindstedt dramatiskt.

– Och det gjorde oss starkare. Nu vet vi hur det är att bo utomhus utan rinnande vatten, fyller Jessica Laurén i.

Ingen av de tio tjejerna sökte själva till programmet. Det var Kanal 5 som ringde upp, efter tips om att de var färgstarka och utåtriktade personer. Men frågan är varför svenska folket ska titta på dem, även om de själva växte av att bo i djungeln? Har inte tv-tittarna fått nog av att se exhibitionistiska tävlingsmänniskor leka u-land?

Tjejerna skakar bestämt på huvudena när de får den frågan. Det här är, till skillnad från Robinson, inte ett program där deltagarna sticker kniven i ryggen på varandra, betonar de. Visst var de tuffa när de tävlade mot varandra men så fort fajterna var över blev de vänner igen. Den känslan hoppas de går fram i tv-rutan.

Diza Diamond, ”festtokig och shoppinggalen” förskollärare från Björkhagen, är dessutom arg på alla som fnyser åt idén att skicka ut ett gäng klädgalna, bloggande brudar i djungeln. De är inga bimbos, utan starka personer med mycket driv, slår hon fast.

– Det finns så mycket fördomar mot bloggbrudar. Shit, det kommer att gå åt helvete för dem, de kommer att bryta ihop och börja storlipa, tror jag att många tänker. Men så blev det verkligen inte!

Det går att vara snyggt klädd i djungeln! Men efter första dagen tog jag av mig mina höga klackskor.jessica laurén

Fakta

Diza, Jessica och Pischa – tre söderortsbloggare

Diza Diamond: Är 22 år. Flyttade med sin familj till Bagarmossen i 8:an. Bor nu i Björkhagen. Jobbar som förskollärare. Älskar shopping och att festa – och att läsa Illustrerad vetenskap och se på djurprogram. Har bloggen www.nattstad.se/Diza%20Diamond

Jessica Laurén: Är 21 år. Växte upp i Enskededalen. Bor nu vid Gullmarsplan med sin sambo och två hundar. Är lärling i en tatueringsstudio (har själv åtta tatueringar). Älskar att träna. Har bloggen www.finest.se/ jessicalauren

Pischa Strindstedt: Är 25 år. Växte upp i Skarpnäck. Bor nu i Årsta. Jobbar som bartender och servitris i Stureplansgruppen. ”Fullkomligt älskar” att festa själv också. Älskar dessutom thaiboxning. Har bloggen www.nattstad.se/Pischas