Mer drag på bibblan när transor kör sagostund

Dragqueens håller i sagostunder på stadsbiblioteket. Från vänster Carnita Molida, Inga Tvivel och Robert Fux.
Dragartisterna Carnita Molida, Inga Tvivel och Robert Fux intar stadsbibblan i höst.
dragartisten-inga-tvivel-laser-sagor-for-barn-pa-stadsbiblioteket
Dragartisten Inga Tvivel läser sagor på Stadsbiblioteket.
Glöm prinsessor i nöd och modiga prinsar.
I höst anordnas normkreativa sagostunder på Stadsbiblioteket under ledning av dragartisterna Robert Fux, Carnita Molida och Inga Tvivel.

Stadsbiblioteket vill ta normkritiken in i sagorummet. I höst anordnas normkreativa sagostunder under ledning av dragartisterna Robert FuxCarnita Molida och Inga Tvivel.

– Jag får många frågor från föräldrar och förskolelärare om litteratur som behandlar genus och identitet. Som tur är har det kommit nya spännande förlag som tar dessa frågor på allvar i sin utgivning – samtidigt som de ”gamla” förlagen hänger på, säger Patrik Schylström, bibliotekarie på Stockholms stadsbibliotek i ett pressmeddelande.

”Jag skulle önska att det fanns något sånt här när jag var liten”

Petter Wallenberg, producent

dragartisten-inga-tvivel-laser-sagor-for-barn-pa-stadsbiblioteket

Färgsprakande sagor

Sagostunderna kickar igång i september och utgår ifrån sagoföreställningen Drakar och Dragqueens, skapat av producenten Petter Wallenberg.

– Jag skulle önska att det fanns något sånt här när jag var liten. Bland drakar och dragqueens är ett färgsprakande sätt att visa barn att det är okej att vara annorlunda, säger Petter Wallenberg.

Sagoläsningarna kommer att äga rum en söndag i månaden under hösten, med start 17 september. Sagostunderna vänder sig till barn mellan tre och sju år. 

Nyfiken? Här kan du läsa mer.