Ella, 11, från Tullinge i hyllad film på bio

Ella Åhman från Tullinge är med i Dröm Vidare
Ella utanför skolan i Tullinge.
Kompisar till Ella Åhman såg Dröm Vidare tillsammans
Gänget som gick på bio tillsammans för att se filmen med Ella.
Det var kö för att spela teater på Kulturskolan.
I stället fick Tullingebon Ella Åhman chansen i en hyllad film på vita duken.
Fredag kväll är det premiär för hyllade "Dröm vidare".

Dröm vidare har fått fina recensioner i flera medier och även pris på Göteborgs filmfestival. Filmen utspelar sig i Alby och Luleå och i kväll när det är premiär åker 11-åriga Tullingebon Ella Åhman med stort sällskap bestående av släkt och vänner för att se premiären på Heron City. Mamma Bodil har bokat plats så att 45 personer ska kunna sitta bredvid varandra.

– Jag har sett filmen på gala för de som är kopplade till filmen, men mina kompisar har väntat jättelänge, säger Ella Åhman.

Kompisar till Ella Åhman såg Dröm Vidare tillsammans

Ella svartklädd i mitten omgiven av alla kompisar som ville med och se hennes debut.

Mamma varit sjuk

Säkert har hon också med sig några av kompisarna som var med när filmfolket kom till fritidsgården i Tullinge för att leta efter en lillasyster till huvudrolls-karaktären Mirja. Filmen handlar om Mirja som kommer ut från fängelse och slits mellan att vara med sin sjuka mamma och lillasyster och det gamla tjejgänget som är på väg att göra en kriminell kupp.

– Jag kunde identifiera mig med lillasystern för min mamma har också varit sjuk och det erfarenheten använde jag mig av i rollen, säger Ella Åhman.

Hennes mamma Bodil Åhman har gjort en stor nackoperation som fick komplikationer, men Ella berättar att mamma nu är på bättringsvägen.

Kom inte in på teatern

Vanligtvis går den nybakade skådespelaren på Tullingebergsskolan. Ella berättar att hon gillar att uppträda för familjen privat och att hon inte kommit in på teater i Botkyrka på grund av kö. Men nu har hon istället fått en filmdebut på sin meritlista.

Dröm Vidare utspelar sig i Alby bla

Norsborgsbon Segen Tesfai (tvåa från höger) har en annan huvudroll.

– Jag kommer att söka fler roller nu och kan använda mig ”Dröm vidare”, säger hon.

Filmen är inspelad i både Alby och Luleå berättar Ella. Men hon är inte den enda i filmen med Botkyrkakoppling. Regissören Rojda Sekersöz har bott i både Fittja och Hallunda. Vidare är Segen Tesfai som spelar en av Mirjas kompisar ifrån Norsborg och ena producenten är Agneta Fagerström Olssson som också hon är från Tullinge.