En annan slags selfies

Håkan Bull, Gun Lindblad och Gunnar Lundkvist gör sin egen tolkning av selfies på utställningen SELFIE i Flygeln vid Fullersta gård.
Håkan Bull, Gun Lindblad och Gunnar Lundkvist gör sin egen tolkning av selfies på utställningen SELFIE i Flygeln vid Fullersta gård.
En selfie är ett fotografiskt självporträtt, ofta taget med mobiltelefonen. På utställningen SELFIE gör konstnärer sin egen tolkning i Flygeln vid Fullersta gård.

Möjligheten att fotografera sig själv har funnits lång tid innan termen selfie myntades.

I dag är selfie starkt förknippad med sociala medier där bilderna ofta publiceras.

Från och med lördag visar utställningen SELFIE i Flygeln vid Fullersta gård olika tolkningar av vad en selfie kan vara.

Bakom utställningen står Huddinge konstnärsklubb.

– Jag gillar selfiesar, speciellt de ironiska där man ser kritiskt och humoristisk på sig själv. Jag vill gärna att konstnärerna utvidgar begreppet selfie, säger föreningens ordförande Håkan Bull.

Inne i Flygeln vid Fullersta gård står en del verk. En tavla visar en schimpans och en man som är snarlik schimpansen.

– Det är Sven Erik Jakobsson som har identifierat sig med schimpansen genom att teckna in sitt eget porträtt i apansiktet. Den är rätt rolig och tänkvärd, säger ­Håkan Bull.

Även Håkan Bulls selfie finns på plats med en bild à la tarotkort.

– Jag har utgått från en selfie som jag har tagit, sedan har jag omvandlat den till ett tarotkort där jag är en magiker. Vi konstnärer är som en slags trollkarlar, säger han.

Konstnären Gunnar Lundkvist visar bilder av sin egen skugga, och Gun Lindblad grafitmålade former som bildar ett glatt ansikte.

– De visar ögonen och en glad mun. Det är min selfie, säger hon.